Ærø Museum

Foto: Geir Haukursson

Spande der blev brugt til at samle vand til at slukke ildebrænde.

Foto: Sille Radoor Larsen

Ærø Musums facade.

Foto: Sille Radoor Larsen

Museumshaven bag Ærø Museum.

Ærø Museums kulturhistoriske udstilling ”Ærø – vores ø” rummer fortællinger og genstande om livet på Ærø gennem århundreder. Du tages med på en rejse i tid; fra det gamle ærøske landbosamfund til nutidens liv som ærøbo.

Undervejs får du indblik i en række centrale temaer i øens historie - helt fra Ærø som del af hertugdømmet Slesvig før nederlaget på Dybbøl i 1864, frem til bryllupsturismen i dag. Udstillingen gør dig også klogere på, hvorfor ærøboerne koger æg på strandene Påskelørdag - og på historien bag øens to lokale flag.

En tur i museumshaven anno 1920 giver dig en fornemmelse af det grønne og frodige Ærøskøbing, der ellers ligger relativt i skjul for omverdenen, bag de tæt sammenbyggede facader. Udstillingen har høstet stor anerkendelse af de besøgende for sine fortællinger og sin atmosfære.

For børn og barnlige sjæle er der også en katteskattejagt på museet. Her kan man stifte bekendsskab med Storm, som er naboens kat, som holder til i haven i Brogade, hvor han altid er god for en snak. Ser han sit snit til det, kan han også godt finde på at gå en runde i udstillingen.
 
Med Ærø Museums katteskattejagt kan I følge i Storms potespor rundt i udstillingen Ærø - Vores Ø. Der er spørgsmål til hvert rum, og svarer I rigtigt, er der en besked fra Storm, og en præmie til sidst.

Læs mere også om museets øvrige, spændende sommerprogram og aktiviteter på www.arremus.dk

Hoteller i nærheden af Ærø Museum

 • Hotel Troense

  21,94 km

  Som gæst mærker du straks den særlige atmosfære på Hotel Troense, som ligger smukt placeret midt i den gamle skipperby. Fra restauranten er der den mest pragtfulde udsigt ud over Svendborgsund. Hele området byder på mange oplevelser, både til fods, på cykel og i bil – eller med turfærgen Helge.

  Læs mere : Hotel Troense
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  23,55 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  38,38 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  39,17 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  40,06 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  54,79 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  55,18 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • City Hotel Nattergalen

  56,79 km

  Midt i Odenses H. C. Andersen-kvarter ligger City Hotel Nattergalen. Herfra kan du gå på opdagelse i den fynske hovedstad. Hotellet er et godt udgangspunkt for at opleve byen, hvor seværdighederne befinder sig lige om hjørnet.

  Læs mere : City Hotel Nattergalen
 • Frederik VI's Hotel

  60,08 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  63,83 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro