Broager Kirke

Foto: VisitSønderborg

Broager Kirke

Foto: Conni Ernst

Broager_Kirke-døbefont

Foto: Conni Ernst

Broager_Kirke-orgel

Den oprindelige kirke i Broager er opført i 1209 med romansk apsis, kor og kirkeskib. I 1400-tallet bygges der et tårn med 2 spir og kirkerummet udvides med gotisk sakristi og 2 korsarmskapeller i gotisk stil.

Broager Kirke er smukt dekoreret med kalkmalerier – blandt andet findes fandens oldemor afbilledet. Malerierne er fra 3 tidsperioder: 1200, 1500 og 1587. I det nordre sideskib ses et kalkmaleri af Sankt Jørgens Martyrium og der står en stor figurgruppe af en dragespidende Sankt Jørgen til hest.

Ved kirken står Danmarks største fritstående klokkehus, som i dag bruges som kapel.

Kirkegården har en del gravsteder for faldne tyske soldater i Krigen 1864, da den tidligere skole i Broager var indrettet som preussisk lazaret, i dag er huset indrettet som præstebolig. Derudover er der gravsteder for danske soldater faldet i 1864, samt 1. Slesvigske Krig (1848-50). Derudover er der en mindesten for to gendarmer der omkom i Neuengamme under 2. Verdenskrig (1940-45).

Ved Broager Kirke findes en særlig mindelund for de mange faldne i 1. Verdenskrig. På den kunstig anlagte høj plantede man ni egetræer, et for hver by hvor de faldne kom fra og rundt om højen står mindestenene med navne på de døde, hvor hver familie har en sten.

Hoteller i nærheden af Broager Kirke

 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  7,4 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  8,03 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel 6400

  8,97 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Bov Kro

  20,45 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Rode-Kro

  29,52 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Agerskov Kro

  43,7 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  43,97 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Tønderhus

  51,75 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Abild Kro & Hotel

  52,74 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Brobyværk Kro

  53,04 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro