Broen over Silke Å og Spanget

Broen over Silke Å og Spanget

Spanget, Korinth

5600 Faaborg

Telefon: 62651004

Foto: Faaborg Turistbureau

Rhododendronpark2 (michella) 1024x576

Foto: Faaborg Turistbureau

Rhododendronpark6 (michella) 1024x576

Foto: Faaborg Turistbureau

Rhododendronparken8 (michella) 1024x576

Byen ” Spanget”

Egnen omkring Korinth har mange historiske minder, og lige præcis vejen ”Spanget” ligger centralt i historien. Ordet ”spang” er oldnordisk, og det betyder faktisk bro over et mindre vandløb. Broen på stedet har altså givet navn både til vejen Spanget og til Spanget, der er den historiske bydel af Korinth, hvor godsejer Reventlow fra slutningen af 1700’tallet opførte drejels- og damaskvæveri, garveri og meget mere. Det var også hertil baroniets Brahetrolleborgs tingsted flyttede, og hvor Dalum Landbrugsskole i dag har afdeling. Adskillige af Spangets bygninger tæt ved broen er fredet (Spanget 3 A-C og 5 A-D). Spanget var faktisk den centrale del af områdets bebyggelse, indtil der fra slutningen af 1800’tallet voksede bebyggelse op omkring jernbanestationen, hvis navn byen senere overtog. Broen har altså været det vigtige forbindelsesled over Silke Å mellem byen Spanget og godset Brahetrolleborg få hundrede meter væk.

Broen over Silke Å
Ved indgangen til Rododendronpark løber Silke Å.
Her er den gamle granit bro over åen – blevet fritlagt, så det nu er muligt at beundre tidligere tiders ingeniørkunst. Faktisk har de ofte parkeret lige ved broen uden at opdage den, når de om foråret gik ad stierne ind til Brahetrolleborg slots historiske rododendronpark, der antagelig blev anlagt i midten af 1800-tallet,

Der er ikke udført en historisk undersøgelse af broens historie. Vi ved, at de to meget fornemt udførte broer på den nye landevej ved godsets vandmølle etableredes som de eneste broer i landet i 1807. Disse to broer har en finish, som broen i Spanget ikke har, hvorfor den antageligt udført tidligere. Den har været vigtig på forbindelsesvejen til godset, hvorfor den højst sandsynligt har været på stedet ved bydelens vækst i slutningen af 1700-tallet, men den kunne også være noget ældre.
I forbindelse med rydning og blotlægningen af den gamle bro – fandt man i den østlige ende resterne af et gammelt vadested – som formodes at gå tilbage til middelalderen, og Klosterperioden før godset.

 

Hoteller i nærheden af Broen over Silke Å og Spanget

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  8,1 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  10,66 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,32 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  31,07 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  37,07 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  39,2 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  40,13 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  43,4 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  44,43 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  58,68 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel