Bykunst i Langå

Foto: Linda Jarnborg

Bykunst i Langå af kunstneren Kristian Vodder Svensson

Foto: Linda Jarnborg

Bykunst i Langå af kunstneren Kristian Vodder Svensson

Foto: Linda Jarnborg

Bykunst i Langå af kunstneren Kristian Vodder Svensson

På den gamle jernbanebro fra 1933 i Langå, krydserede togene på banestrækningen mellem Nyborg og Svendborg. Siden jernbanetrafikken og togbanen ophørte i 1964, mistede broens dens funktion og har stået i forfald og forglemt siden hen. Ikke desto mindre har broen fortsat været en del af bybilledet i den lille landsby.

Det lokale landsbyråd i Langå har i mange år haft et ønske og en vision om at forvandle den henlagte bro til et vartegn for byen.

I samarbejde med Nyborg Kommune, lavede landsbyrådet en udviklingsplan for landsbyen i 2018, og i dette samarbejde opstod idéen om at udsmykke broen. Siden har landsbyrådet arbejdet målrettet for at realisere projektet. Projektet er finansieret af Nyborg Kommune og fra midler af fonde, som landsbyrådet har søgt.

I sommeren 2023 påbegyndte kunstneren Kristian Vodder Svensson kunstprojektet og udsmykningen af den gamle jernbanebro. Kristian er skaber af værket og dets samlede udtryk er også et glimrende eksempel på hans unikke stilart, med elegante penselstrøg der skaber et levende og drømmende naturlandskab. Kunstneren har inviteret landsbyens beboere til at bidrage med idéer og inputs til motivet løbende.

Afbildet ses for eksempel udgravningen af viadukten som er visualiseret med et lokomotiv og en gruppe af mænd der alle holder spader. Dette motiv er en gengivelse af et gammelt fotografi som er fundet frem fra arkiverne og er med til at formidle historien om tilblivelsen af broen. 

Inde i viadukten kan blandt andet også ses den historiske Langåvogn. Levn fra vognen blev gravet op i form af en samling forbrændte jern- og bronzebeslag og dertilhørende smykker i 1877. Vognen kan dateres et par hundreder år før Kristus og anses som værende et sensationelt fund fra bronzealderen.

På begge sider af broen er der desuden en hånd der ved ind- og udkørsel i byen, henholdsvis byder besøgende velkommen eller vinker dem farvel igen. 

Du kan læse mere om Langås historie her.

Hoteller i nærheden af Bykunst i Langå

 • Tornøes Hotel

  28,1 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  29,19 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  29,81 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Munkebo Kro

  30,58 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  31,43 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Frederik VI's Hotel

  38,65 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  54,2 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  63,07 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  66,97 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  68,2 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel