De tre bronzealderhøje Trehøje

De tre bronzealderhøje Trehøje

Trehøje

8420 Knebel

Foto: Roar Paaske

Trehøje i Nationalpark Mols Bjerge

Foto: Kirsten Semberg

Trehøje i Nationalparken på Djursland

Foto: Susanne Meilgaard

Trehøje i Nationalparken på Djursland

Naturskabte Skatte: Nationalparkens Grænser og Næringsrigt Ler

Studér Nationalparkens grænse mod sydvest og forstå bronzealderens geologiske hemmeligheder. Isen har formet landskabet, efterladt frugtbart ler og skabt næringsfattigt sand ved bakkedrag og kysterne i Ebeltoft Vig.

Bronzealderens Arv: Grave og Højryggede Agre

Ud over de tre markante Trehøje, gemmer området omkring sig ca. 11 andre bronzealdergravhøje. Tydelige højryggede agre, velbevarede fra middelalderen, fortæller historien om det rige kulturlandskab.

Natur i Harmoni: Fra Kreaturer til Dominerende Buske

Gennem tiderne har kreaturer græsset i de næringsfattige bakker, hvor i dag slåen, rose og ene dominerer med deres tornede skønhed, modstandskraftige over for græsning.

Andelstidens Præg: Nåletræer og Gulplet-ruter

I andelstiden blev bakkerne tilplantet med nåletræer, og dette præg er endnu synligt i landskabet. Tag del i naturens mangfoldighed og udforsk de spændende gulplet-ruter, der udgår fra dette unikke område.

Træd ind i bronzealderens skatkammer på Trehøje og lad historien og naturen fusionere i en enestående oplevelse.

Se, hvad andre deler på Instagram

#trehøje #visitdjursland #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af De tre bronzealderhøje Trehøje

 • Kaløvig Badehotel

  12,49 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  21,26 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  31,87 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Gjerrild Kro

  37,91 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Hotel Randers

  41,69 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Hotel Skanderborghus

  42,21 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Nørre Vissing Kro

  43,05 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  44,76 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Kongensbro Kro

  54,26 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Purhus Kro

  55,1 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro