Fotospot - Mandø

Foto: Michael Lindvig, Michael Lindvig, Lindvig PhotographyLindvig Photography

Mandø Mølle

Foto: Michael Lindvig, Lindvig Photography

Mandø

Foto: Vadehavskysten

Mandø

Det næste fotospot tager os til tidevandsøen Mandø, som er beliggende ud fra byen Vester Vedsted.
Mandø er en mindre ø med omtrent 30 fastboende. Smuk natur og kyst, masser af dyreliv og spændende attraktioner.

Nedenfor kan du se nogle af lokationerne på øen, som er værd besøge med kameraet.

Mandø by

Den lille rolige by er meget hyggelig at gå en tur i. Her kommer man blandt andet forbi kroen, Mandøhuset Museum, Brugsforretning, små spisesteder, redningsstation og kirken. Altså en masse forskellige flotte historiske bygningsværker, som i sig selv er nogle meget flotte motiver.

Stormflodssøjlen

Stormflodssøjlen står på vejen gennem klitterne, forbi redningsstationen, ned til havet. Den fortæller om Mandøs nærkontakt med det ikke altid fredelige Vadehav, hvor større stormfloder er markeret med årstal på pælen. Fra klitterne er stormflodssøjlen et flot motiv med vaden i baggrunden. En gåtur på stierne i klitterne samt ved stranden kan også anbefales.

Mandø Mølle

Møllen er øens højeste bygning og den kan ses på lang afstand. Møllen er opført i 1830’erne og er idag drevet af Mandøforeningen. Møllen står i udkanten af byen, hvor den byder én velkommen som det første når man besøger byen. Møllen er meget velholdt og et super flot motiv at fotografere. Området i byen herunder ved møllen er åbent for droneflyvning og er et flot motiv set fra oven også.

Øen er en tidevandsø, hvilket vil sige at vejen dertil hver 6. time er oversvømmet. I sommerhalvåret krydser traktorbussen dagligt vaden til og fra Mandø.

Det kan anbefales at køre til Mandø med traktorbus. Det er i sig selv en stor oplevelse, hvor man både kan komme til at køre på Låningsvejen, som er en grusvej på havbunden, eller direkte på havbunden via Mandø Ebbevej - Se traktorbussens hjemmeside og se køreplaner for yderligere.

Kender du tidevandet kan du tage på tur i egen bil via Låningsvejen til Mandø. Information om høj- og lavvande kan ses på dmi.dk, hvor du kan se hvordan vandstandsprognosen skal aflæses.

Hoteller i nærheden af Fotospot - Mandø

 • Gram Slotskro

  33,11 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Abild Kro & Hotel

  38,9 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Billum Kro

  40,26 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Agerskov Kro

  41,15 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Tønderhus

  43,54 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Hotel Hovborg Kro

  44,93 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Rode-Kro

  55,69 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Hedemarken

  59,58 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Tyrstrup Kro

  59,93 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Refborg Hotel Billund

  62,45 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund