Friland - en økolandsby på Djursland

Foto: Friland

Friland - Et økosamfund på Djursland

Foto: Friland

Boder på Friland - Et økosamfund på Djursland

Foto: Friland

Hygge på Friland - Et økosamfund på Djursland

Økolandsbyen er et inspirerende eksempel på, hvordan det er muligt at leve bæredygtigt og ansvarligt uden at gå på kompromis med livskvaliteten. Alle er velkomne og du kan frit besøge Friland og opleve, hvordan et alternativt samfund kan se ud, hvor fokus er på bæredygtighed og selvstændighed.

Bæredygtigt byggeri

Se f.eks. hvordan man bygger huse af natur- og genbrugsmaterialer bl.a. som halmhuse pudset med ler, græhuse isoleret med træfiber, fåreuld, hør og hamp og laver fundamenter af bl.a. muslingeskaller. 

Gældfrihed

Et andet fokus er at beboerne skal have gældfrihed og derme økonomisk frihed. Dette opnås ved at bygge og leve med lave omkostninger. Beboerne på Friland kan ikke optage lån med sikkerhed i jorden eller husene, og priserne på husene fastsættes ud fra et maksimum for at undgå spekulation i værdistigning.

Erhverv på Friland

Det er også vigtigt at sikre et levende samfund, og derfor skal mindst én i alle husstande have en selvstændig virksomhed og hjemmearbejdsplads. Et ekstra bonus her er også, at man undgår transport til og fra arbejde.

Se virksomheder her.

Mød frilænderne

"Romaskinen, der kløver brænde, eller motionscyklen, der samtidig klarer storvasken, er udfordringer, jeg gerne vil arbejde med."

Mød nogle af beboerne og se, hvorfor de valgte at bo på Friland.

Historier fra Frilændere

Affald og spildevand

Alt, hvad der kan genbruges, bliver genbrugt, og beboerne står selv for rensning af eget spildevand, bl.a. i anlæg, der er baseret på plantefordampning og biologisk rensning.

Besøg Friland

Du er altid velkommen til at gå en tur på egen hånd gennem landsbyen og kigge på huse og haver - men husk at vise respekt for privatlivets fred.

Friland arrangerer også rundvisninger, workshops og kurser og flere gange om året kan du deltage i mindre events.

Events og guidede ture.

Se, hvad andre deler på Instagram

#friland #visitdjursland #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Friland - en økolandsby på Djursland

 • Kaløvig Badehotel

  15,63 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  27,97 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Gjerrild Kro

  28,68 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  36,11 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Randers

  39,23 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Nørre Vissing Kro

  48,81 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  49,67 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Låsby Kro

  49,85 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Purhus Kro

  52,35 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Kongensbro Kro

  56,67 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro