Geopark: Ærøskøbing

Geopark: Ærøskøbing

5970 Ærøskøbing

Foto: ELS Production

Aeroeskoebing_ELS-Production

Foto: Bjørg Dalheim

Aeroeskoebing_Bjoerg-Dalheim

Foto: Lasse Hjort

Aeroeskoebing_Lasse-Hjort

Ærøskøbing blev grundlagt på et ukendt tidspunkt i middelalderen. Det første udstedte privilegium som købstad er dateret 1522. I blomstringsperioden fra midten af ​​1700-tallet udviklede byen sig til en betydelig skibsfartsby, der varetog fragten af ​​varer mellem forskellige destinationer i Østersøen, Det Sydfynske Øhav, Norge og England. I 1852 havde byen 107 fartøjer og var dermed den slesvigske hertugdømmes fjerdestørste skibsby, kun overgået af Flensborg, Aabenraa og Marstal.

Skibsfarten kulminerede omkring 1870; dog tjente byen stadig meget på handel og søfart indtil begyndelsen af ​​1900-tallet. En del af denne rigdom blev investeret i betydelige nybyggerier og tilføjelse af murstensvægge til eksisterende bygninger. 60 procent af husene i den historiske by blev bygget i den anden guldalder 1840-1910. Byen har dog stadig bevaret to af sine slesvigske gavlhuse fra 1600-tallet foruden flere bindingsværkshuse og en række gårde og huse i den karakteristiske barokstil.

Efter 1. verdenskrig var byens flåde kun en skygge af sit tidligere jeg. Som konsekvens af lave fragtrater og farlige sejlruter sætter Ærøskøbing nu sit håb til handel og øget turisme. Det resulterede i en omdefinering og markedsføring af byen som "Eventyrby" op gennem 1900-tallet, hvor byens solide karakter og dens smukke huse er grundstenene.

Hoteller i nærheden af Geopark: Ærøskøbing

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  23,62 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel 6400

  38,3 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  39,26 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  39,98 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  54,91 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Benniksgaard Hotel

  55,08 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  60,19 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  63,96 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  64,41 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Bov Kro

  67,07 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro