Geopark: Drejø

Foto: Mikkel Jézéquel

Drejø Klint på Drejøs vestligste side fotograferet mod nordvest

Foto: Mikkel Jézéquel

Luftfoto Drejøs vestlige ende

Foto: Mikkel Jézéquel

Stranden på den sydlige side af Drejø fotograferet mod nordvest

Øens særpræg

Øen ligger lige langt fra Ærø, Fyn og Tåsinge, og deraf kommer udtrykket, at Drejø ligger "midt i verden". Drejø By er en idyllisk landsby med flere smukke bindingsværkshuse- og gårde, der overlevede en omfattende brand i 1942. Det fortælles, at en uforsigtig tækker, der bankede sin pibe ud, var skyld i branden.

Drejø

Øen har gode fiskemuligheder, smukke strandenge og skønne badestrande. Her er en kro, købmand, teltplads, egnsmuseum, café og flere gårdbutikker med lokalt producerede varer. Gammel Havn på nordsiden er en unik, stemningsfuld og velbevaret havn fra dengang, der var fiskeri og fragtsejlads fra havnen. Selv om der på papiret kun er 10-15 gæstepladser, kan der på en god sommeraften være 20-25 både samlet i havnen, og her er fine forhold til sejlere og kajakker. Bad, toilet, køkken, bålplads og en lille teltplads kan benyttes af havnens gæster.

Drejø i Geopark Det Sydfynske Øhav

Istidslandskabet på Drejø

Drejø rummer en stor variation af kystformer og vestkysten af øen, også kaldet Næbbesodde, har en markant kystklint. Leret i klinten, som er aflejringer fra istiderne Eem og Weichsel, blev tidligere udnyttet af Drejø Teglværk. På Drejø finder du storslået natur, et rigt fugleliv og varieret terræn. Mere end 50 forskellige fuglearter yngler i området, og derfor er visse områder af øen fredet fra 1. marts til 15. juli. Drejø er også hjemsted for de sjældne og smukke hvide dådyr. 

Drejø Kirke

Indtil 1535 hørte Drejø til kirken i Ærøskøbing. Det gav farefulde færde over havet på vinterdage. Der er ikke noget at sige til, at drejøboerne ofte valgte den kortere sejltur til Bedehuset på Korshavn. Dog tog de den lange tur til Ærø ved dåb og begravelser. Under sådan en sejlads kuldsejler to dåbsselskaber på vej til Ærø, og alle drukner. Det er så forfærdelig en ulykke, at det får de 13 gårdmænd på øen til at søge Kong Christian III om tilladelse til at bygge deres egen kirke på øen. Det får de lov til, og Drejø Kirke bliver opført i 1535. Kirken er så vidt vides den første evangelisk lutherske kirke i Danmark - opført i katolsk tid – som aldrig har haft en katolsk messe, selvom den blev bygget året før Reformationen. På tårnets sydside mod våbenhuset sidder en lille sort tap, som er et højvandsmærke fra Stormfloden i 1872.

Hoteller i nærheden af Geopark: Drejø

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  15,81 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  30,65 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel 6400

  39,53 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  41,08 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  45,77 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  51,28 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  54,82 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  55,43 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  56,51 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  59,57 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference