Geopark: Gravpladserne i Pipstorn Skov

Geopark: Gravpladserne i Pipstorn Skov

Lucienhøj

5600 Faaborg

Foto: VisitFaaborg

Gravpladserne i Pipstorn Skov_Visit-Faaborg

Foto: Mette Krull

Gravpladserne i Pipstorn Skov_Mette-Krull

Pipstorn Skov ligger 3 km øst for Faaborg tæt på landsbyen Katterød. Skoven dækker en stejl skråning ned mod kysten og ligger midt i et dødislandskab på den sydligste rand af 'De Fynsk Alper'.

Der er gravhøje fra yngre stenalder, rundhøje fra ældre bronzealder, samt gravhøje fra førromersk jernalder i den 0,65 km2 store skov. I alt er der 42 fredede fortidsminder i skoven. I det omkringliggende område har der eksisteret mange flere, der er væk i dag. Gravene er ikke opdelt efter aldre. Dette tyder på, at de forhistoriske mennesker har forholdt sig til den historie, som de ældre gravhøje fortalte.

Skoven er delt af en Weichselsk senglacial, nord- til sydløbende erosionsdal, der er dannet af smeltevand udledt fra dødismasser, der engang lå nord for området. Terrænet i den nordlige del er tørt, men det i den sydlige del er ret fugtigt. I forhistorisk tid var skoven mindre fremtrædende, og man kan forestille sig højene med plads omkring sig og udsigt til havet.

Bronzealderhøjene er særligt fremtrædende i landskabet ved, at de er placeret ud mod en tydelig sænkning af terrænet. Langhøjene er dog ikke placeret i nogen særlig relation til terrænets træk.

Pipstorn er et glimrende eksempel på sammenhængen mellem et bestemt terræn og en specifik kulturel funktion i forhistorien - i dette tilfælde som et helligt område. Brugen af ​​området til gravpladser gennem så lang tid indikerer, at særlige former i landskabet har inspireret til konkrete handlinger, og at sporene af disse er blevet respekteret og måske endda opsøgt gennem tiden.

Hoteller i nærheden af Geopark: Gravpladserne i Pipstorn Skov

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  1,21 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  16,19 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  33,51 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel 6400

  36,86 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Frederik VI's Hotel

  37,45 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  38,01 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  44,46 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  44,53 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  46,65 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  52,72 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel