Gl. Varde Sommerland

Gl. Varde Sommerland

Gellerupvej 49

6800 Varde

Foto: Varde Kommune

Varde Sommerland

Området, som tidligere husede forlystelsesparken "Varde Sommerland", stod urørt og forfaldent hen i 10 år, hvorefter en gruppe frivillige tog initiativ til at rydde op og udvikle stedet. Nu fremstår det som et rekreativt naturområde, med mulighed for at benytte alle områdets faciliteter gratis. 

Denne skjulte perle lægger op til forskellig aktivitet, så der er både opholdspladser til dig der har brug for at slå sig ned i længere tid med en madpakke og noget kaffe, dig der vil fordybe sig og dig der har nogle aktive børn med god fantasi som skal brænde krudt af. 

Motionisterne benytter naturfitnessruten til deres daglige motion, børnene leger i Kæmpernes hjem og Småfolkets Dal, hvor andre nyder en stille stund med udsigt ud over Varde Enge og Å. Kanoturister og andre gæster overnatter i shelters og tilbereder mad i bålhytten. Forskellige steder i området findes der borde-/bænkesæt og ved toiletbygningen finder man 2 shelters, bålplads og plads til 15 personer, samt brænde. Et andet sted i området findes der en bålhytte med 3 shelters og borde/bænke. Det er ikke muligt at booke nogle af shelterne for forhånd. Hvis du kommer i Kajak, kano eller gummibåd er der mulighed for at komme på land og tage en overnatning her. 

Til børnene ligger der en sjov og alternativ legeplads som er eventyrlig og der er plads til at udfolde fantasien. Det er en legeplads i naturens materialer, hvor jordbakker er iscenesat som kæmpehoveder, der stikker op af jorden. Kæmpernes hår er labyrinter af omvendte trærødder, sten, græsser og hasselbuske. Den ene kæmpe er iscenesat med mulighed for tovtrækkeri gennem næseborene og musikinstrumenter som man kan spille på ved det ene øre. De modige kan kravle ind gennem det andet øre – helt ind til kæmpens hjerne. Den er udformet som et lille amfiteater med siddepladser. Der kan mange børn sidde og fortælle eventyr om hekse, trolde, hobitter, mv. Hobitterne har til huse i det andet rum på legepladsen. Den lille hobbitby ligger omkring et torv, hvor eventyrlige ansigter er nedfældet. Ansigterne er et blandt flere elementer på legepladsen, der refererer til den lokale maler Otto Frellos eventyrlige univers. Hans univers appellerer til fantasi og forundring hos børn i alle aldre – også hos barnlige sjæle. 

Herudover ligger sommerlandet i forbindelse med kyst til kyst stien og Arnbjerg Parken, hvor man også finder Varde Miniby. Der er ca. 700 m ind til byen, hvor man kan shoppe, få noget godt til ganen og opleve den gamle købstad. 

Hoteller i nærheden af Gl. Varde Sommerland

 • Billum Kro

  10,03 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  28,25 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Nymindegab Kro

  28,79 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Bechs Hotel

  32,09 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Hedemarken

  32,86 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  35,09 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  40,96 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  42,06 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Gram Slotskro

  50,82 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Fjordgaarden

  55,16 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden