Halvøen Thyholm

Halvøen Thyholm

7790 Thyholm

Foto: Struer Turistbureau

Tambohus 1 1024

Foto: Struer Turistbureau

Tambohus Strand - Thyholm

Foto: Henrik Wohlfahrt

Vandrenålen - Tambohuse

Halvøen Thyholm

På Thyholm er der storslået natur hvor end man kigger. Her er der frisk luft, børnevenlige strande, friske råvarer fra jord og fjord, hyggelige gårdbutikker og spisesteder, unikke events og masser af kultur- og naturoplevelser.

Så hvad enten man er til en Sommerkoncert på Høloftet, en skøn vandre-og/eller cykeltur i det fri eller en gourmet middag på Tambohus Kro og Badehotel, så har Thyholm det hele.

Oddesund

Oddesund strækker sig både nord og syd for broen og er et kystområde med mange gode rekreative oplevelser.

Der findes ca. 30 bunkere fra 2. verdenskrig, som repræsenterer de forskellige regelbautyper. 4 bunkere har pt. publikumsadgang og bruges som kunsthaller og informationssteder om både området og om forsvarsværkerne. Den internationale Kunsthal Regelbau411 er yderst spændende. Her præsenteres mindst 4 forskellige udstillinger om året i 2 bunkere, alle med formidling af samtidskunst inden for lyd, lys og video.

I Oddesundtårnet, der ligger vest for og nord for broen ud til Nissum Bredning, findes gode og inspirerende informationer om meget af det man kan se fra toppen af tårnet. Hele vejen derop orienteres man om historier ved dette farlige farvand igennem tiderne. Tårnet er handicapvenlig med elevator og handicaptoilet. Kulturlandskabet Oddesund er den nordlige indgang til Geopark Vestjylland.

Hvis du er interesseret i Kunst og Kultur, så kig også forbi Mississippi kultur- og kunstcenter på Thyholm, som er et mødested hvor kunst og kultur skal være med til at skabe debat, flytte grænser og skabe oplevelser.

Tambohus - Søndbjerg

Søndbjerg og Tambohus har en perlerække af skønne naturoplevelser.

Tambohus kan med fordel være udgangspunktet for oplevelser i området. Tambohus er et gammelt fiskerleje. Her er gode parkeringsmulighede og offentlig WC. Det er et sandt naturparadis med en fred og ro af de sjældne.
Fra Tambohus er der natursti til Søndbjerg Strand, der er en god, østvendt børnevenlig strand med groft sand og rent vand. Bag stranden findes klitter og et sommerhusområde. Der findes ligeledes toiletter og p-plads på stranden.

Fra Tambohus er der ligeledes kort vej over dæmningen til endnu en halvø, nemlig Jegindø.

Når man siger Tambohus kommer man ikke udenom Tambohus Kro & Badehotel. Her laves der både ærlig kromad samt overraskende gourmetmiddag. Fælles for begge er at kvaliteten er i top. Her er ingen hurtige måltider og maden er tilberedt med kærlighed helt fra bunden.

Hoteller i nærheden af Halvøen Thyholm

 • Tambohus Kro & Badehotel

  3,57 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  13,85 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Grand Hotel Struer

  17,52 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Sallingsund Færgekro

  21,76 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  22,19 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  32,52 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Hotel Thisted

  35,46 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Palads Hotel Viborg

  57,32 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  59,04 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  61,81 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro