Livø

Foto: Destination Himmerland

Livø

Foto: Jesper Lynge

Livø by

Foto: Jesper Lynge

Livø gæster

Øens smukke natur og ro, gør at du kan gå i "Livø-mode". Her har man nemlig tid til at stoppe op og nyde roen. På Livø bliver du mødt af Forpagterne Jesper og Ulla Lynge - også kendt som ’Kjøgemesteren’ og ’Oldfruen’, som har stolte traditioner for hjemmelavet og hjemmebryggede specialiteter, med råvarer fra øens eget spisekammer med fokus på bevarelse af øens økosystem.

Lige ved siden af Landal Rønbjerg ligger Livø-færgen til. Tag på opdagelse med børnene på naturens perle i Limfjorden – Livø. På øen, Livø, kan du stort set opleve al Danmarks smukke natur. Der er flade strandenge, urskov og stejle skrænter. Dådyrene har været på øen siden middelalderen. Sejl med færgen til Livø – sejlturen tager 20 min – lad bilen stå på fastlandet (det er nemlig en bilfri ø).
 
En måde at opleve hele øen på er at gå på opdagelse ved hjælp af øens orienteringskort, så du og familien kommer hele øen rundt. Er du og familien til geocaching? Så er der også rig mulighed for det – find skatten og se hvad den gemmer.

Oplevelser for alle sanser
Sug den friske fjordluft ind. Lyt til fuglene, som uforstyrret af bilstøj, synger om kap. Føl adrenalinen pumpe, når du står ved kanten af de stejle skrænter. Mærk lysten til eventyr i de gamle egekrat. Se dåhjortene springe uforstyrret. Smag på Livøs uovertrufne råvare i Kroen eller Livø Café, hvor Kjøgemesteren og Oldfruen tilbereder.

Ikke bare natur 
Hør om Livøs spændende historie, som omfatter både munke, frihedskæmpere og lægeeksperimenter. På ture fortælles der om Avlsgården, om økologisk landbrug på en ø og gårdens sortpelsede Aberdeen Angus-køer vises frem.

Aktiviteter for alle 
Hvert år gæster forskellige jazzmusikere øen til Livøs Jazzfestival. I efteråret afholdes høstmarked og høstfest. Aalborg Universitet underholder om ”Grøn Livø” og selvforsynende energi på energidagen. Med kajak eller kano kan du opleve sælkolonien på den fredede Liv Tap fra søsiden. Gå Livø rundt på et par timer, eller blot nyd det danske vejr med udsigt til Limfjorden fra Livø Café med en kold Livøl eller en kop varm kaffe.

Bil-, cykel og hundefri ø

Det er ikke tilladt at medbringe biler, motorcykler og knallerter til øen. Cykler bør heller ikke medbringes til Livø, da afstandene på øen er så korte, at man let kan foretage turene til fods. Af hensyn til dyrelivet på øen må publikum ikke medbringe hunde.

Livø kan besøges hele året rundt - både sommer og vinter. Se fartplan her og planlæg din tur til Livø.

 

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Flere busser kører til Rønbjerg, hvorfra færgen til Livø sejler. Tag bussen direkte fra Aalborg eller Løgstør og kom nemt på øferie på Livø. 

Hoteller i nærheden af Livø

 • Sallingsund Færgekro

  22,01 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  22,02 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thisted

  25,44 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • St. Binderup Kro

  31,99 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Tambohus Kro & Badehotel

  41,69 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  43,89 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Palads Hotel Viborg

  52,84 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Amerika

  53,88 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Grand Hotel Struer

  53,93 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Kompas Hotel Aalborg

  53,97 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg