Ho Kirke

Foto: Ole F. Gudmundsen

Ho Kirke

Ho Kirke blev opført i midten af 1400-tallet, og er beliggende på et fladt terræn i den vestlige del af den lille landsby Ho og en halv kilometer fra Vestbredden af Ho bugt. Fra klokkespiret har man frit udsyn over bugten til Billum, Janderup og Houstrup.

Den lille lave teglstenskirke består af kor og skib samt et våbenhus fra omkring 1820. Kirken har en traditionel romansk plan med døre i både syd og nord.

Indvendigt har kirken et alterbord med et fyldningspanel af fyr, som formentlig er fra 1753. Selve altertavlen er fra 1753, og er en blanding af forsinket renæssancestil samt landlig rokoko. Ved altertavlen er der en Krucifixgruppe samt apostelfigurer, som er udskåret i træ fra sengotisk altertavle omkring 1500.tallet og er fordelt i kirken, bl. a. på prædikestolen. 

Prædikestolen er fra renæssancetiden, og er udført af genanvendt materiale fra middelalderlige inventarstykker. Prædikestolens nuværende fremtrædende har den primært fået i år 1753.

Ho Kirkes kirkeskib er fra 1660’ernes begyndelse, og derved et af Danmarks ældste. Det er uden navn, og er et orlogsskib med 24 kanoner og 78 cm langt. Skibet har original farvesætning, som er domineret af brundt med guld over den bølgende vandlinje. Skibet blev omkring 1710 skænket til kirken af degnen Laurids Hoe.

 

Find mere information på Ho Kirkes hjemmeside

Hoteller i nærheden af Ho Kirke

 • Billum Kro

  9,72 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Nymindegab Kro

  29,64 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Bechs Hotel

  43,73 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Hovborg Kro

  45,04 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Hedemarken

  50,96 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  52,56 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  58,96 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Gram Slot & Slotskroen

  59,43 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Hotel Svanen Billund

  60,04 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Fjordgaarden

  60,54 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gode madoplevelser eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden