Hurup Thy

Foto: Thisted Handels- og Industriforening

Hurup - Børn og balloner

Foto: Thisted Handels- og Industriforening

Hurup - Marked

Foto: Destination Nordvestkysten

Trolden Ask fra Ashøj

De har pludseligt fået konkurrence fra trolden Ask fra Ashøj, der sidste år flyttede ind i Ashøj Plantage - et stedkast fra Hurup. Ask fra Ashøj er kunstneren Thomas Dambos hidtil største trold i Danmark, og er bygget af lokale, frivillige kræfter fra Thy og opført af genbrugsmaterialer fra en lokal trappeproducent og sten fra havnebyggeriet i Hanstholm. 

Det er også i Hurup hos Hilding Anders, at man fremstiller mange af de senge, danskerne sover i. Ligesom Idealcombi producerer vinduer til hele verden og vognmanden N. C. Christensen & Sønner sørger for, at Bakkedal kommer ud til alle landets butikker. 

Hurup er beliggende i Sydthy. Mod syd er Sydthy afgrænset af Draget, mod nord er grænsen mere uklar. Mod vest - 12 kilometer væk - danner Vesterhavet en naturlig grænse, ligesom Limfjorden gør det mod øst. Sydthy er kendetegnet af en storslået natur i et, for området, meget bakket terræn. Badestrande findes flere steder langs Vesterhavet og langs Fjorden. Sydthy er et yndet turistmål, for de, som søger den ægte natur og hjertevarme mennesker. 

Sydthy Kurbad, Wellness og Spa er et eldorado for hele familien. Her kan ungerne hygge sig i vandlandet, mens mor og far nupper en behandling i centrets spa-afdeling. Eller man kan besøge Søtrappen - byens nye flotte grønne plet finansieret af Lars Larsen, blive klogere på den lokale historie på Heltborg Museum, besøge Sydthy Kunst- og Kulturcenter eller gå en runde på Sydthy Golfklub

Hos de handlende i Hurup finder du alt, og byen er kendt for service i særklasse.

En typisk handelsby hvor man føler nærværet og oplever den gode lokale service i fuldt flor. 

Du kan finde en række lokale specialiteter hos Hurup Slagter og Thy Specialhandel.

Byen har naturligvis og både sko, tøj, sportstøj, hudpleje, møbler og en stor legetøjsbutik til børnene. 

De lokale råvarer er også i fokus på Hotel Thinggaards restaurant, der lokker med lækker mad i skønne omgivelser på det renoverede hotel. Restauranten er åben for alle, ligesom hotellet tilbyder en række spændende special-ophold.

Lidt udenfor byen finder du Doverodde Købmandsgård, der med sin idylliske beliggenhed ned til Limfjorden og med sit karismatiske tårn, huser den eneste afdeling af Statens Museum for Kunst udenfor København - SMK Thy

Hurup er absolut et besøg værd - og her er vi vilde med gæster.

Hoteller i nærheden af Hurup Thy

 • Hotel Thinggaard

  0,09 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  16,7 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Sallingsund Færgekro

  25,59 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  26,72 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thisted

  27,92 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Grand Hotel Struer

  30,83 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  45,5 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  68,2 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  68,99 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  72,66 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel