Klosterkælderen - hvælvede kældre

Foto: Destination Himmerland

DenHelligeBirgitta, kælder web

Foto: Destination Himmerland

Klosterkælderen, bord web

Foto: Destination Himmerland

Klosterkældere, Mariager (1) web

Klosterkælderen - en af de hvælvede kældre i Fuglsangsgade

Godt beskyttet og robust som kælderen er, har den ligget næsten uændret under de skiftende bygninger og har ikke taget skade af ildebrandene, som ellers hærgede gennem byen. Den var netop gravet så dybt og bygget så beskyttet for, at man her kunne opbevare værdifulde handels- og madvarer. Kælderen fortæller at det på den tid var mennesker med økonomiske midler der rådede over stedet - for det var ikke almindeligt at bygge så fine opbevaringskældre. Der findes 4 - 5 tilsvarende kældre i Mariager.

Sejlivede fortællinger går stadig, om at disse kældre i klostertiden var forbundet med hemmelige gange som kunne føre ”de få indviede” fra klosteret, rundt i byen og endda helt ned til fjorden. At det ikke forholder sig sådan, kan man ved lejlighed få indehaveren Jan Ringsmose til at fortælle om ved besøg i kælderen. Det lokale guidekorps tager tilmed af og til et hold gæster med på besøg i kælderen i forbindelse med deres guidede ture og byvandringer. Ønsker man dette kan det arrangeres med guiden, som tager fat i Jan Ringsmose. 

Ud over de vekslende udstillinger i butik og kælder, kan man nu møde grundlæggeren af ordenen bag Mariager Kloster:  ”Den Hellige Birgitta af Vadstena” i form af en original helgenfigur fra 1600-tallet.

Der er adgang til den gamle kælder gennem Porcelænsbutikken som har fået sit navn efter kælderen. Der opkræves en lille entre pr. person. Kælderen er tilgængelig, som det fremgår af åbningstiderne, eller kig ind når I kan se at flaget er ude 

En kælder til de små arrangementer 

Efter aftale med Jan Ringsmose (via mail: mail@klosterkalederen.dk) kan kælderen bookes med f. eks foredrag om Dansk Porcelæn eller om Klosterkælderen og dens relation til Klostertiden i Mariager. Til stående fortællearrangementer og receptioner kan der være op til 30 personer. Ved kaffeselskaber eller aftenarrangementer med spisning kan der sidde op til 14 gæster.

 

Klosterkælderen Antik & Porcelæn

Adresse

Fuglsangsgade 4

9550 Mariager

Kontakt

E-mail:mail@klosterkaelderen.dk

Telefon: +45 44914455

Website

Gå til hjemmeside

 

Hoteller i nærheden af Klosterkælderen - hvælvede kældre

 • Hotel Amerika

  9,07 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  13,44 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  21,45 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • St. Binderup Kro

  29,1 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  41,92 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  43,71 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Kompas Hotel Aalborg

  44,21 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Montra Hotel Sabro Kro

  48,76 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  50,31 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Gjerrild Kro

  54,58 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro