Lyreskovstien

Lyreskovstien

Hærvejen 46

6330 Padborg

Foto: Aabenraa Tourist

Lyresskovstien GDK

Foto: Aabenraa Tourist

Lyreskovstien GDK 4

Foto: Aabenraa Tourist

Lyreskovstien GDK 2

Lyreskoven er beliggende langs Tøndervej og Omfartsvejen. Der er mulighed for parkering fra
Tøndervej og der er også indgange fra Smedeby, Omfartsvejen og Hærvejen. Tag hunden med på tur, en del af gul rute er nemlig udlagt som hundeskov. Både Blå og Gul rute er velegnet for alm. fodgængere og andre motionister.

Hvad finder du på din tur gennem Lyreskovstien:
På ruten er der anlagt 2 bålpladser til fri afbenyttelse og en kælkebakke til vintersjov eller sommer motion. Der er også 2 søer med lav dybde, som gør det muligt at studere dyrelivet i vandet. I Byskoven ligger der en én mands bunker fra 2. Verdenskrig. Den Historiske Hærvejen går gennem området og er en del af Lyreskovstien.

Projekt Lyreskovstiens formål
Projektets formål er at skabe et udendørs motions- og aktivitetsrum for alle områdets borgere. Børnefamilier, unge, ældre, elever og lærere fra Lyreskovskolen, hærvejsvandrere samt turister. Der etableres borde, bænke og motionsredskaber i naturmaterialer langs med Lyreskovstien.

Lyreskovstien som motionssti
Målet med Lyreskovstien som motionssti, er et tilbud om et udendørs motionsrum som et alternativ til et traditionelt fitnesscenter. Redskaberne skal ud over at være sjove at bruge, også være udfordrende og give mulighed for at træne både muskler, balance, rotation, koordination, smidighed og kondition. På Lyreskovskolen etableres der desuden et udendørs motionsområde med metal fitness redskaber, der vil være frit tilgængeligt og giver mulighed for at træne på alle tidspunkter af døgnet, uden at være tilknyttet et fitnesscenter.

Lyreskovstien som udflugtsmål
Lyreskovstien skal være et tilbud og en mulighed for skønne udflugter for børnefamilier, motionister, hundeluftere og alle der elsker den skønne natur.

Hoteller i nærheden af Lyreskovstien

 • Bov Kro

  0,35 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Benniksgaard Hotel

  12,34 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Hotel Røde-Kro

  25,34 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Røde-Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  27,73 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  29,25 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Tønderhus

  33,42 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Agerskov Kro

  35,2 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Abild Kro & Hotel

  35,57 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Gram Slotskro

  53,92 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  57,71 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro