Minimurerne i Varde

Foto: Varde Kommune

Minimurerne i Varde

Minimurerne i Varde er en del af Varde Miniby, og uden minimurerne vil der ikke være nogen miniby.

Hos minimurerne er de altid god for en spændende historie, og deler gerne ud af deres håndværksmæssige kunnen om alt fra mursten til dørkarme i miniatureudgave.

At besøge værkstedet er en helt særlig oplevelse, da det er her de små mursten brændes, mures og snedkeres. Derudover er det også her der udtænkes kreative løsninger til de små huse i minibyen.

Blandt minimurerne finder du flere pensionerede murer, samt andre med anden håndværksmæssig interesse. Som minimurer oplever man nemlig særlige udfordringer, og der findes aldrig standardløsninger.

Derudover brænder samtlige minimurere også for at tegne, bygger, konstruere og eksperimentere sig frem til de helt rigtige detaljerige løsninger til nye minihuse til Varde Miniby. Det kræver fingersnilde, pertentlighed og god fantasi at fremstille de dråbeformerede teglsten, nøjagtige mursten og vigtige detaljer, som netop gør Varde Miniby til en særlig oplevelse.

Husene fremstilles efter et stort forudgående researcharbejde, hvor Vardes lokalhistoriske arkiv leverer talrige af historiske dokumenter, der nøje studeres, så husene bliver virkelighedstro i miniatureudgave.

Meget af minimurernes tid bruges også på at restaurerer de allerede eksisterende bygninger. Dette er et vigtigt arbejde for at sikre de oprindelige bygninger forbliver en del af Varde miniby.

Find mere information om åbningstider samt meget mere på Minimurernes hjemmeside.

Hoteller i nærheden af Minimurerne i Varde

 • Billum Kro

  9,73 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Nymindegab Kro

  28,41 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  28,57 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Bechs Hotel

  31,87 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Hedemarken

  33,03 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  35,15 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  41,18 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  42,29 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Gram Slot & Slotskroen

  51,21 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Fjordgaarden

  54,85 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gode madoplevelser eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden