Mulbjerge

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Mulbjerge

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Køer på en mark

Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Samling af mennesker på toppen

Fra byen Dokkedal skærer en dal sig vej gennem Mulbjerge og hele vejen ud til kysten. Dalen hedder Stejlgabet, og ved kystudmundingen her kan du være heldig at møde fritidsfiskere. Her forefindes også en badebro, hvor du på en varm sommerdag kan dyppe tæerne i det klare og friske vand. Medbringer du et fiskenet kan der fiskes efter fiskeyngel, rejer og andre smådyr.

Ved den sydlige del af Mulbjerge er Gulhøj det højeste punkt, hvor græsset holdes nede af kreaturer. Efter en vandretur til toppen kan du nyde en smuk udsigt over Kattegat. Via de snoede stier findes der opdyrkede marker, overdrev, skovpartier og indhegninger med får, heste og kreaturer.

Smukke planter og flotte fugle

På de stejle skrænter findes en flot egeskov, og på de mere åbne områder kan du finde alskens planter, både nikkende kobjælder, opretstående kobjælder, blodrød storkenæb og smalbladede klokker.

Mulbjerge byder også på spændende fugleoplevelser. I området kan du møde både ulspurve, tornirisk, ringduer og mange forskellige sangfugle. Bevæger du dig mere ud på de åbne arealer, findes der sanglærker og engpiber. Der kan også opleves større fugle såsom våger, høge, falke, glenter og hvis du er rigtig heldig kan du få et glimt af Vildmosens ørne.

Aktivt udeliv

Mulbjerge har gode muligheder for et aktivt udeliv. I området findes op til flere afmærkede vandrestier. Østkystruten og Nordsøstien passerer også gennem Mulbjerge. Hvis du er til vildere aktiviteter på vandet, er området også godt til kitesurfing.

Når du besøger Mulbjerge kan du finde en spændende udstilling omkring områdets historie. Udstillingen findes ved toiletbygningen på forstranden ud for Dokkedal.

Hoteller i nærheden af Mulbjerge

 • Kompas Hotel Aalborg

  24,58 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Amerika

  39,73 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  46,63 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • St. Binderup Kro

  47,56 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Randers

  51,71 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Hotel Gjerrild Kro

  57,59 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Hotel Lisboa

  58,97 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  61,18 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  61,46 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  63,24 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring