Naturstien Ringe-Korinth

Naturstien Ringe-Korinth

Korinth

5600 Faaborg

Telefon: 72531818

Foto: Michella Kornager

Stistartkorinthringe

Foto: Michella Kornager

tilbage til Korinth

Foto: Michella Kornager

rastepladspåstien
16 kilometer natursti
Naturstien ligger på den tidligere jernbane mellem Ringe og Korinth. Stien er en kombineret asfalt- og grussti. Der er adgang til stien fra stationsarealerne i Espe, Højrup og Korinth. I Ringe er der adgang fra Ørbækvej og Svendborgvej. På turen kan du opleve kulturhistorie og fynske landskaber. Naturstien fører dig forbi store herregårdsmarker ved Boltinggård og Brahetrolleborg, langs enge med græssende køer og snoede vandløb, og mellem marker adskilt af levende hegn. Flere steder passerer du spor fra jernbanens tid.
 
Natursti for alle
Den kombinerede asfalt- og grussti kan bruges af alle. Løbere, vandrere, cyklister og folk på rulleskøjter foretrækker asfalten, mens rytterne lader hestene gå på gruset. Naturstien kan også bruges til motion. For hver 1.000 meter er der en afstandsmarkering. Så kan du se, hvor langt der er til Ringe eller Korinth, eller du kan få en fornemmelse af, hvor hurtigt du løber eller cykler.
Hunde er velkomne på naturstien, men de skal være i snor.
 
Jernbane i 100 år
Jernbanen mellem Ringe og Faaborg blev indviet i 1882. Frem til 1962 var der gods- og persontransport på strækningen. Indtil banens nedlæggelse i 1982 var der kun godstransport mellem Ringe og Korinth. Mellem Korinth og Faaborg er der fortsat skinner, og her kører Syd Fyenske Veteranjernbane med tog i turistsæsonen.
 
Samarbejde om naturstien
Naturstien er lavet i samarbejde mellem Naturstyrelsen og Faaborg-Midtfyn Kommune. Naturstyrelsen ejer naturstien og Faaborg-Midtfyn Kommune står for driften. Arbejdsmarkedets Feriefond og Friluftsrådet har bidraget økonomisk til projektet. Lokalrådene langs naturstien har bidraget med viden og idéer.
 

Hoteller i nærheden af Naturstien Ringe-Korinth

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  7,77 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  10,32 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,4 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  30,94 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  37,31 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  39,55 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  39,73 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  42,87 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  43,89 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Benniksgaard Hotel

  58,09 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel