Øster Hurup - Sommerbyen på Østkysten

Foto: Destination Himmerland

Øster Hurup - Sommerbyen på Østkysten

Øster Hurup i fortiden

Arkæologiske fodspor

Øster Hurup er en gammel by, og det er flere arkæologiske fund et bevis på. Både på Langerimsvej, i Strandparken, ved Marensminde og Tofte Sø har man fundet fine keramikfund, der kan dateres tilbage til den romerske jernalder (ca. 200 e.Kr.)

Fiskeri

I de gode gamle dage var fiskeriet i Øster Hurup en stor del af byens DNA. Især i 1500- og 1600-tallet var Østkysten hjemsted for både stort og særdeles givtigt fiskeri.

I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet oplevede området tilmed en opblomstring i fiskeriet, hvor især bundgarns-fiskeri var en god forretning. Dengang var det de helt store kuttere, der lagde til på havnen, der også var hjemsted for en meget populær auktionshal.

I dag er erhvervsfiskeriet et afsluttet kapitel, men havnen i Øster Hurup er stadig et yndet sted for lyst- og fritidsfiskere, ligesom havnen også er meget populær blandt lystsejlere. Læs mere om lystfiskeri i Øster Hurup og omkring Mariager Fjord her, hvor du også finder nyttige informationer om havnen. 

Er du blevet nysgerrig efter at vide mere om Øster Hurups historie? Så kig forbi Lokalhistorisk Arkiv på Øster Hurup Turistinformation og få et indblik i ”de gode gamle dage” i Øster Hurup.

 

Øster Hurup i nutiden

Øster Hurup og Østkysten er et sandt ferieparadis! Her finder I de bedste strande, de bedste is og så er der altid et væld af aktiviteter for hele familien!

I sommerferien kan du hver uge komme til krabbeløb på havnen, blive klog på livet i vandet, og ikke mindst tage del i alle de arrangementer, der fylder byen med alt fra musik på havnen til sommerkoncerter og amerikansk biltræf.

Du kan altid se, hvad der sker, når du er på ferie i området I den store aktivitetskalender. 

Området byder også på fantastiske naturoplevelser, som du kan opleve på egen hånd – bl.a. er Lille Vildmose et populært udflugtsmål for hele familien. Se alle aktiviteter her.

Danmarks mest børnevenlige strand

På stranden finder du kilometervis af dejlig sandstrand, hvor den brede og lave vandkant i den grad lægger op til boldspil og alverdens sjove strandkants-aktiviteter.

Øster Hurup er kendt for at have Danmarks mest børnevenlige strand – med god grund. Det lave vand er ideelt for småbørn og børn, der gerne vil pjaske med vandet og lege på stranden.

Er man til det dybere vand, skal man et godt stykke ud, for at kunne tage en dukkert. Alternativt kan man springe i fra badebroen, der ligger i forlængelse af havnen.

Dansk sommerhygge når det er bedst

Når den danske sommer viser sig fra sig bedste side, er det svært ikke at forveksle Øster Hurup med en by i sydens sol; bybilledet er fyldt med gæster, der kommer i fuld strandmundering med flipflops og et håndklæde over skulderen.

Der er ikke langt når sulten skal stilles, eller lysten efter en dejlig kold is kalder. Inden for blot 10 min. gang fra stranden, finder du alle butikker og beværtninger i byen.

 

Øster Hurup i fremtiden   

I Øster Hurup sker der en masse. Byen vandt fx en præmie på kr. 50.000,- i 2014, for ”Det bedste kystbyprojekt” under titlen, ”Vi vender Byen”.

Projektet opstod fordi mange gæster i de senere år, har overset den unikke nærhed mellem by og strand. Derfor ville man gerne synliggøre den tætte forbindelse mellem by, havn og strand.

Nogle af de ting, der allerede er gjort, omhandler bl.a. bymidten og dens forbindelse til havnen. Man har anlagt en engbro, der leder de ”bløde trafikanter” uden om vejen og ned til havnen. Engbroen er sammenkoblet med flere naturstier, så man kan komme ud på bl.a. Kløverstierne og Nordsøstien.

I bymidten finder I nu det mest fantastiske bytorv! Her står det nye fine udsigtstårn placeret midt på torvet, hvor man kan komme op og nyde den enestående udsigt ud over Kattegat. Dermed kan man se hvor tæt man egentlig er på vandet og den dejlige strand.

De kommende etaper omfatter bl.a. havnen og yderligere synliggørelse af sammenhængen mellem byen og vandet – men indtil videre glæder vi os over bymidten og engbroen, og den sammenhæng der nu er langt mere synlig.

Læs om projektet ved Mariagerfjord Kommune

 

Hoteller i nærheden af Øster Hurup - Sommerbyen på Østkysten

 • Hotel Amerika

  32,75 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  33,93 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  37,75 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  41,01 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • St. Binderup Kro

  45,64 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Gjerrild Kro

  47,97 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Kaløvig Badehotel

  62,5 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Palads Hotel Viborg

  66,32 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  67,53 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  67,78 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro