Oplevelsescenter Nyvang

Foto: Oplevelsescenter Nyvang

Børn i Oplevelsescenter Nyvang

Foto: Oplevelsescenter Nyvang

Det store høstmarked i Oplevelsescenter Nyvang | Holbæks største seværdighed

Oplevelsescenter Nyvang er en af Holbæks must-sees, især hvis du elsker vintage og gerne vil blive klogere på Danmarkshistorien. Oplevelsescentret har genskabt en by i andelsbevægelsens tid, i midten af 1900-tallet. Her gøres historien levende for både børn og voksne. 

I landsbyen Nyvang, 5 km fra Holbæk mitdby, kan du røre, smage, gøre, prøve, dufte og lege dig gennem livet og hverdagen i midten af 1900-tallet. 

Nyvang har alt det, som en lille landsby havde i de gode gamle dage: bageriet, mejeriet, kirken, husmandsstedet, vognmandsforretningen, smedjen, systuen, traktørstedet og naturligvis brugsforeningen.  

Kunne du, f.eks., tænke dig at smage på den gammeldags kærnemælk? Vaske op med karskrubbe og sodavand? Eller få en køretur i zonestationens kranvogn fra 1929? 

Mad, rundvisninger og hestevognskørsel

I sommersæsonen er rundvisninger inkluderet i entréen alle weekender og helligdage kl. 11. Derudover kan du bestille rundvisninger. Bemærk, at grupper på mere end 10 personer skal bestille en særskilt (betalt) rundvisning.

I weekenden er der også mulighed for hestevognskørsel. Ønsker du hestevognskørsel i sommerferien, så husk at bestille.  

Trænger du til lidt mad og drikke, så kan du købe kaffe hos konditoriet med fine hvide duge og porcelænskopper eller og frokost hos Traktørstedet Madam Blå. Du må også gerne medbringe din egen madpakke. 

Årlige begivenheder i Oplevelsescenter Nyvang

Hvert år afholdes der en masse store, spændende arrangementer i Oplevelsescenter Nyvang. Se den fulde liste her og find de præcise datoer på Oplevelsescentrets hjemmeside. 

SWAPMEET – det overdådige stumpemarked.

Nyvang Besættes – oplev besættelsen lyslevende.

Alle vi børn… - Oplev datidens børneliv på egen krop.

Farlig Ungdom - Oplev 50’ernes ungdomskultur.

Gris på gaflen! - Børneaktiviteter med fokus på madkultur.

For fuld udrykning! - Brand, bilulykker og forbrydelser står i kø denne weekend.

Damp og Nostalgi - Oplev datidens mange maskiner i funktion.

Veteranflyvedag - Flyveopvisning i landsbyen.

Det Store Høstmarked - Oplev et gammeldags gøglermarked fyldt med liv og glade dage.

Det kom fra verdensrummet - Noget er styrtet ned fra rummet, men hvad er der sket?

Pengespillet - Du har 50 øre. Hvordan vil du klare dig? Bliver du rig eller fattig?

Julemarked i Den Gamle Landsby - Vi tænder julelys og byder indenfor til en hyggelig, gammeldags jul og et stort julemarked.

Book en gruppeaktivitet

Hestevognskørsel Bestil en hestevognstur med eller uden guide og med eller ude stop undervejs. Alle turene tager jer med på en dejlig tur igennem den gamle landsby. Husk at bestille hestevognsture inden ankomst (maks. 15 voksne eller 22 børn).

Fornøjelig Gymnastik

Oplev gymnastik som i de gode gamle dage. I den gamle landsby Nyvang er Hr. og fru Müller klar til at give jer gymnastik undervisning. Øvelserne er ikke mere krævende, end at ethvert rørigt menneske kan deltage.

 • Varighed: Ca. 25 min. 75,- kr. pr. deltager

Klædt på til tiden

Prøv at blive klædt på med tidens tøj! I får selvfølgelig lov til at beholde tøjet på under hele besøget.

 • Varighed: ca. 1 time 75,- kr. pr. deltager Max. 10 deltagere ad gangen

Husmandsdysten 

Prøv kræfter med hinanden på gammeldags landsbymaner. Alle deltager bliver inddelt i hold, der dyster mod hinanden i f.eks. at spille skorsten, hesteskokast, bære vand, sætte køer på græs og meget andet. Må de bedste husmænd vinde!

 • Varighed: ca. 1-2 timer. 75,- kr. pr. deltager, min. 750 kr. Max. 40 deltagere ad gangen

Damptromlekørekort 

Få en køretime i en damptromle! Brug den til at levere øl eller kaffe, eller lad firmaet ansatte trække tov. 

 • Varighed: ca. 1 time. Man skal være ædru. Minimumsalder 10 år. 1.800,- kr. inkl. diplom, medlemskab af tromleklubben resten af året samt tromle cap.

Kornkværn og pandekager

I Nyvang må man arbejde for føden! Og det skal forstås helt bogstaveligt. I skal nemlig lave pandekager, men inden de kan spises skal kornet males til hvedemel på kornkværmen, melet skal sigtes og pandekagedejen skal tilberedes. Herefter tændes der op i brændekomfuret eller sparerkomfuret med kvad, briketter og brænde - lidt brænde skal måske saves og flækkes. Til sidst kan I nyde de velfortjente pandekager.

 • Varighed: ca. 2 timer Pris: 75,- kr. pr. deltager, min. 750 kr.

Rundvisning

Tag med på en rundvisning i Oplevelsescenter Nyvang, og hør om andelsbevægellsens store betydning. Bemærk at der er gratis offentlig rundvisning lørdag, søndag og helligdage kl. 11.00 for grupper på højst 10 personer.

 • Varighed: 2½ timer (Der er også mulighed for en rundvisning på ca. 2 timer med stop ved 4 huse) Pris: 600,- kr. pr. 25 deltagere

Hoteller i nærheden af Oplevelsescenter Nyvang

 • Skjalm Hvide Hotel

  30,33 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  34,99 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  42,65 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  51,06 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  51,2 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  51,21 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  52,82 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  53,71 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  57,23 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  59,38 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand