Portlandsmosen

Foto: Destination Nord, InfoCenter Hals

Portlandsmosen, Lille Vildmose

Foto: Destination Nord, InfoCenter Hals

Portlandsmosen Lille Vildmose

Foto: Destination Nord, InfoCenter Hals

Portlandsmosen Lille Vildmose

Efterspørgslen på tørv opstod særligt under 1. og 2. Verdenskrig, hvor der var mangel på brændsel, hvilket altså blev løst ved at grave tørv. Portlandsmosen bærer dybe ar fra tiden, hvor man gravede tørv. Det ses tydeligt ved op til 5 km. lange udgravningskanaler, der i dag oftest står fyldt med vand.

Genopretningen af Portlandsmosen er i fuld gang

Området er, trods menneskelig indblanden, kendt for sin særprægede natur. Og netop det unikke dyre- og planteliv er en af de tungtvejende grunde til, at Naturstyrelsen sammen med ejeren, Aage V. Jensen Naturfond, besluttede at lade området gennemgå en større naturgenopretningsproces.

Genopretningen består bl.a. i at gøre området mere vådt efter utallige dræninger under tiden for tørvegravning. I 2015 blev der skrevet Danmarkshistorie, da en håndfuld svenske elge flyttede ind i Lille Vildmose. Elgene skal bl.a. hjælpe med genopretningen af den interessante højmose.

Store naturoplevelser i Lille Vildmose

I Lille Vildmose kan man opleve det særprægede plantesamfund af spagnum-mos, tuer, tranebær, rosmarinlyng, lyng, kæruld, soldug og hvid næbfrø. Foruden et rigt planteliv, er mosen også hjemsted for helt specielle dyrearter. Der er adgang til Portlandsmosen fra Ny Høstemarkvej, 800 m syd for Hegnsvej.

Et besøg i Lille Vildmosecentret

Et besøg i Lille Vildmosecentret er guld værd for hele familien. Her er der mulighed for at blive klogere på naturen og dyrene i Lille Vildmose - tag selfie ved siden af en kæmpe elg, flyv en tur med havørnen eller bliv udfordret på den store naturlegeplads ved siden af Lille Vildmosecentret. Slut turen af med en tur ud i Lille Vildmose i Tørvetoget og sluk efterfølgende tørsten i Cafe Soldug

Læs mere om Lille Vildmosecentret...

Hoteller i nærheden af Portlandsmosen

 • Kompas Hotel Aalborg

  20,74 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Amerika

  37,76 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • St. Binderup Kro

  43,92 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Purhus Kro

  45,4 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  51,58 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Hotel Lisboa

  59,55 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Gjerrild Kro

  61,01 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  61,48 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Jutlandia

  61,78 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  62,05 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel