Provstgaards Jagthus

Gå i historiens spor

Provstgaards Jagthus ligger smukt placeret ved Skjern Å og Pumpestation Nord. 

Det lille hus blev bygget i 1922 af brødrene Niels Provstgaard og Søren Kristian Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum købte huset i 1993. De to brødre levede af naturen omkring dem, de solgte bl.a. fisk og gik på jagt efter oddere - huset bærer præg af dem og af deres levestil. Niels Provstgaard, der var tømrer, byggede tingene når brødrene havde brug for dem, som udstillings skabene til hans smukke fuglesamling. Brødrene var på mange mådeforegangsmænd og fik telefon, radio og motorbåd som nogle af de første i området.

Huset gennemgik 2018 en større istandsættelse og er nu klar til at tage imod gæster i de hyggelige gamle stuer.  

Levende Historie

Provstgaards Jagthus er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor I kan opleve historien der hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der alle fortæller en spændende historie om det liv mennesker gennem tiden har levet der, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder. Børn og unge op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen. Ugekortet kan købes på museets besøgssteder, Ringkøbing turistkontor og Hvide Sande turistkontor.

Vil du vide mere om Provstgaards Jagthus, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg www.levendehistorie.dk/provstgaardsjagthus eller følg med på www.facebook.com/provstgaardsjagthus.

Opdateret af:
VisitVesterhavet turist@visitvesterhavet.dk
VisitVesterhavet