Randers Regnskov

Åbningstider

  • Gælder i perioden 08/02-2020 - 23/02-2020
  • Mandag 10:00 - 17:00
  • Tirsdag 10:00 - 17:00
  • Onsdag 10:00 - 17:00
  • Torsdag 10:00 - 17:00
  • Fredag 10:00 - 17:00
  • Lørdag 10:00 - 17:00
  • Søndag 10:00 - 17:00

Randers Regnskov

Gå i historiens spor

Randers Regnskov - Oplevelser for alle, hele året! 

I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden, som normalt kun nås efter mange times flyvning.

Overalt i de tre kupler møder du dyr, som lever frit. Nok se, men ikke røre, når du kommer helt tæt på livlige aber, springtamariner og lemurer. I trætoppene kan du tjekke dovendyrene og de grønne leguaner ud, imens de ligger og varmer sig i solens stråler. I den fugtige regnskovsbund finder du bl.a. kæmpetudser, asiatiske junglehøns, kæmpe skildpadder og snegle.

Jaguaren er flyttet til Randers - og de har fået pool

I den frodige, sydamerikanske regnskov lever en kat, der i størrelse kun overgås af tigeren og løven. Dens bid er så kraftigt, at den kan knuse kraniet på selv store pattedyr og bide gennem skjoldet på en landskildpadde og andre pansrede krybdyr uden problemer. I Randers Regnskov kan du komme tæt på disse smukke kattedyr i det nye jaguaranlæg. I 2016 har vi også åbnet et nyt, flot anlæg med indbygget pool – kom og oplev jaguarerne boltre sig i vandet. Du kan læse mere om jaguarerne her

Klappegrise og Danmarks fedeste Naturlegeplads 

Randers Regnskov har udvidet den tropiske oplevelse med en Danmarks-oplevelse, og man kan nu kombinere tropeeventyret med en udendørs oplevelse, hvor man kommer tæt på danske frilandsdyr, kan slappe af eller gi' den fuld gas på den kæmpestore legeplads. Danmarksparken er åben fra påsken og frem til efter efterårsferien.

Naturtalent

Naturen viser ingen nåde, og den kan ikke charmeres! Hvis du ikke har, hvad der skal til, vil du dø! I 2014 havde vi verdenspremiere på det spektakulære og underholdende show "NaturTalent", der fokuserede på overlevelse i en verden, hvor naturen er den nådesløse og ubarmhjertige dommer. 

Hele sommeren og efteråret dystede showets deltagere om at vinde den ærefulde titel "Årets NaturTalent" ved at vise, hvad de hver især kan fra naturens side. Vi mødte hornuglen Jack, der kunne snige sig ind på byttet lige så lydløst som en ninja. Jack fik skarp konkurrence af de kløgtige minigrise Skinke og Bacon samt den karismatiske seriema fugl, der kunne fange og spise selv giftige slanger. Hulepindsvinet og bæltedyret gjorde også sit for at vinde, og endelig må vi ikke glemme showets mest utilregnelige deltager: mennesket!

Gå på opdagelse i tropenatten

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan det ville være at overnatte i Randers Regnskov? Bare slå et telt op og falde i søvn til lyden af kvækkende tudser, flaksende flagermus og rislende vandfald. Nu har du chancen for at prøve netop det, til TropeCamp den 14.-15-februar kan du overnatte i Randers Regnskov fra kl 17-08. Men husk din lommelygte, du ved aldrig hvad eller hvem du møder på din vej i mørket. 

Fastelavn i Randers Regnskov

Sæt et stort kryds i kalenderen den 23. februar, hvis du vil være med til at fejre fastelavn i Randers Regsnkov. Dagen byder på masser af sjov med både udklædningskonkurrence og tøndeslagning. Gå ikke glip af at slå katten af tønden kl. 13. Der er gratis entré for alle udklædte, både børn og voksne. 

#DETTÆLLER

Kom og bliv klogere på, hvad DU kan gøre for naturen, når vi sætter fokus på naturbevarelse i temaet HURRA FOR NATUREN #dettæller - se mere her.

Gen-bevaring i Vorup Enge

Randers Regnskov arbejder desuden med et stort gen-bevaringsprojekt i naturområdet - Vorup Enge, kun 2 minutter fra Randers Centrum. Her kan du bl.a. opleve gamle kvægracer. Vorup Enge er et perfekt sted til en smuk gå tur, eller picnic. Læs mere om engene her.

#randersregnskov #visitranders #visitaarhusregionen

Opdateret af:
VisitAarhus, Randers info@visitaarhus.com
VisitAarhus, Randers