Røsnæs spidsen

Røsnæs spidsen

Røsnæs-spidsen

4400 Kalundborg

Foto: VisitVestsjælland A/S

RosnaesSpidsen

Foto: Destination Sjælland

Shelter på spidsen af Røsnæs

Halvøen Røsnæs strækker sig ca. 15 km ud fra Sjællands vestkyst. Her findes noget af det tørreste og solrigeste klima i Danmark.

I gennemsnit falder her ca. 500 mm nedbør om året i forhold til et landsgennemsnit på ca. 660 mm.
Røsnæs har ca. 100 solskinstimer mere end landsgennemsnittet. Disse forhold gør at man taler om et storebæltsklima med en natur, hvor der er særligt mange steppeplanter.

Desuden er der flere dyrearter, som normalt holder til længere sydpå.

Røsnæs er dannet af en vold af ler, sten, sand og grus, der blev skubbet op under den sidste istid for 15.000-20.000 år siden.

Isen skubbede store mængder jord foran sig og efterlod en serie randmoræner tværs over Storebælt fra Sjælland til Fyn.

Røsnæs er en østlig del af en sådan randmoræne og fortsætter undersøisk til nordspidsen af Fyn.

I kystklinterne er den røde og grønne plastiske ler meget iøjnefaldende. Den er fra tertiærtiden for 50 mio. år siden.

Det er en meget ren og fed lerart, der er plastisk og udflydende, når den er våd, men bliver hård som sten, når den tørrer.

Størstedelen af lagene udgøres dog af stenholdigt moræneler og smeltevandsgrus fra istiderne.

Langs stranden findes et stort udvalg af sten, som bølgerne har skyllet ud af istidslagene. En del af stenene er ledeblokke. De fleste ledeblokke stammer fra Dalarne og Østersø-området, f.eks. bredvadporfyr og ålandsblokke. Der kan også findes ledeblokke fra Oslo-området, f.eks. rhombeporfyr.

Guidet ture på Røsnæs findes hér

Hoteller i nærheden af Røsnæs spidsen

 • Tornøes Hotel

  35,3 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  37,48 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  50,17 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  52,57 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  61,51 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  64,64 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Kaløvig Badehotel

  64,7 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Jørgensens Hotel

  65,29 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  66,59 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Brobyværk Kro

  68,86 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro