Sallingsundbroen

Sallingsundbroen

Brovej, Mors

7900 Nykøbing M

Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

sallingsundbroen

Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

sallingsund broen vinter

Sallingsundbroen blev opført i 1978. Broen har incl. tilslutninger på land kostet 221 mill. kr. For alle disse penge har landsdelen fået en meget lang bro - i alt 1.730 m fordelt på 17 fag a 93 m og to fag i hver sin ende på hver 51 m. Vejbanens max. højde over sundet er på 30,5 m, og broen slutter i landsiderne i 25 m's højde over vandspejlet. Hele vejen over er brobanen 16 m bred med to fortove, to cykelstier og to kørebaner. Udvendigt er et kraftigt gelænder, der delvis er lukket under hensyntagen til nordvestenstormen i de anselige højder.

Den frie gennemsejlingshøjde nedenunder brobanen er på 26 m mellem søjlerne 8-9 og 9-10, hvor dybden er 15 m. Materialeforbruget har været stor. Alene til underbygningen er der brugt 12.000 m3 beton, 1.700 tons armering og 900 tons såkaldt forspændingsarmering. Sallingsundbroen er forsynet med vindskærme af hensyn til trafiksikkerheden. Dette hindrer udsynet for turisten i personbil; men så kan det anbefales at parkere bilen på P-pladsen i Legind Bjerge og spadsere ud på broen.
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II indviede Sallingsundbroen tirsdag d. 30. maj 1978.

Hoteller i nærheden af Sallingsundbroen

 • Sallingsund Færgekro

  0,36 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  1,24 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Tambohus Kro & Badehotel

  19,94 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thisted

  24,41 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Thinggaard

  25,91 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Grand Hotel Struer

  32,64 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • St. Binderup Kro

  42,27 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  46,07 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  47,98 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Amerika

  62,15 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika