Samsø markerer bæredygtigheden

Samsø markerer bæredygtigheden

8305 Samsø

Foto: VisitSamsø

Bæredygtighed-1024x576

For femte år i træk er der Bæredygtig Festival på Samsø. Festivalen er skabt på et fundament af mangfoldighed og frivillighed.

Samsø har i mange år været en foregangsø, når det kommer til at udvikle holdbare løsninger for naturen og miljøet, og øen har eksempelvis været 100 % selvforsynende med vedvarende energi siden 2007.

Men bæredygtighed er meget mere end vindmøller, og det markerer Samsø hvert år med en særlig festival. Samsø Bæredygtig Festival er drevet af en bred gruppe af lokale pionerer, der tæller alt fra elbilentusiaster til økologer og fortalere for permakultur. De har alle et mål om i fællesskab at fremme den lokale bæredygtighed på øen, og alle er inviteret med til at tage del i den gode udvikling.

Lever du et bæredygtigt liv?
I 2017 finder festivalen sted på Energiakademiet den 10.-11. juni. I bedste festivalstil vil programmet blive afsløret løbende gennem foråret 2017, men bestyrelsen for festivalen kan dog allerede løfte sløret for en række af de bæredygtige aktiviteter, der er i vente. Man kan for eksempel møde folkene bag Økologisk Samsø og høre mere om åbningen af et nyt slagteri. Derudover tager festivalen også bæredygtigheden i nye retninger med et bæredygtigt livstjek, ligesom tankerne bag et fællesskabsstøttet landbrug vil blive præsenteret. Og så kan man traditionen tro også prøvekøre elbiler og elcykler, ligesom hele familien kan få stillet sulten i Den Bæredygtige Café.

Samsø Award
Som noget nyt uddeler festivalen i samarbejde med den europæiske kulturhovedstad Aarhus en ny pris med navnet The Samsø Award. Prisen er udviklet af Samsø Energiakademi i tæt samarbejde med en række europæiske partnere, og den har til formål at hylde de gode eksempler på, hvordan bæredygtighed kan se ud i praksis. Både danske og udenlandske projekter kan komme i betragtning til prisen, og med hæderen følger en plads i et stort netværk af bæredygtighedsaktører på tværs i Europa.

Læs mere om Samsø Bæredygtig Festival på samsoe-baeredygtig-festival.dk

Hoteller i nærheden af Samsø markerer bæredygtigheden

 • Hotel Oasia Aarhus

  40,23 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Munkebo Kro

  44,58 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Skanderborghus

  44,69 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Kaløvig Badehotel

  45,57 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Tornøes Hotel

  45,68 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Jørgensens Hotel

  45,74 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  52,51 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  52,87 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  54,2 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Nørre Vissing Kro

  54,24 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro