Skjern Å

Skjern Å

Langkærvej

6900 Skjern

Foto: VisitVesterhavet

Skjern Å

Foto: VisitVesterhavet

Kong Hans Bro

Foto: VisitVesterhavet

Fugletårn ved Skjern Å

I Skjern Å-dalen er der i dette århundrede blevet gennemført store indgreb i naturen. Efter en række isolerede forsøg på at bygge diger og dermed regulere åen gennem de sidste 100 år, blev der i 1960’erne udført et meget stort afvandingsprojekt. De slyngede å-løb blev lagt i inddigede kanaler, og der blev bygget pumpestationer, som skulle føre vandet væk fra å-dalen. 4000 ha eng og sump blev omdannet til agerjord, hvilket dengang var en mangelvare. Fugtige enge, høstakke og kreaturer blev afløst af produktive kornmarker og landbrugsmaskiner.

Men i dag – godt 50 år efter – er der igen enge og vådområder. Skjern Å Naturprojektet omfatter ca. 2200 ha eller ca. halvdelen af det område, der blev afvandet i 1960’erne. Projektet i hele Skjern Å-dalen er Nordeuropas største naturgenopretningsprojekt og påbegyndtes i 1999 – efter mange års planlægning – og afsluttedes i 2003. Denne genopretning har resulteret i et enestående naturområde af international betydning og har som det eneste danske naturområde modtaget den europæiske pris: Europa Nostra, fordi der er skabt gode vilkår for natur og dyreliv, både til gavn for dyr og mennesker.

3 af pumpestationerne er – gennem Real Danias projekt ”Stedet Tæller” blevet omdannet til arbejdende pumpestationer. Projektet handler om at forbedre oplevelsesmulighederne og tilgængeligheden. Det er Pumpestation sydøst mellem Tarm og Lønborg, som er blevet udstyret med en udsigtsplatform; Pumpestation Øst har fået en tilbygning på taget og Pumpestation Nord har fået elevator til udsigtstårnet og handicaptoilet. Mindre arkitektoniske indgreb viser, hvordan et klassisk fysisk, industrielt element – pumpestationen – kan omdannes og få ny betydning og dermed kaste lys over yderområdernes særlige potentialer – vise nye veje til en positiv udvikling af områderne uden for de større byer i Danmark.

Hoteller i nærheden af Skjern Å

 • Bechs Hotel

  7,38 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Nymindegab Kro

  17,63 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • Fjordgaarden

  22,14 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Sdr.Omme Kro

  31,92 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Billum Kro

  34,02 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Hedemarken

  39,28 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  39,81 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  42,66 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  42,8 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hovborg Kro

  48,35 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro