Sorø Akademi

Foto: VisitVestsjælland A/S

Sorø akademi

Byens stolte vartegn

Det gamle ridderlige akademi blev oprettet i 1623 af Christian lV og blev i 1643 reelt Danmarks allerførste provinsuniversitet med ret til at tildele eleverne akademiske grader. I 1665 var akademiet ruineret som følge af svenskernes hærgen, men drømmen om at genrejse det stolte akademi i en ny skikkelse forsvandt aldrig, og siden 1737 var en omfattende ombygning i gang efter at en kommission havde givet grønt lys året forinden. Samme år som Holberg købte Tersløsegaard sendte amtmanden von Beulwitz en omfattende plan for reorganiseringen af akademiet til København. Det var desuden alment kendt, at Holberg gerne ville donere sin formue og sit gods til et samfundsnyttigt foretagne. Så uden at være overdreven konspiratorisk kan det konstateres, at parløbet mellem Holbergs godsopkøb og planerne om at genrejse akademiet næppe var tilfældigt.

I dag ligger akademiet ned til Sorø sø midt i den smukke Akademikerhave – et skønt sted for en hyggelig gåtur. Haven er inspireret af den engelske parkstil med plæner, buskadser og fritstående træer. Blandt havens højdepunkter kan fremhæves Fuchsiahaven med planter, der er mere end 50 år gamle, og haven har sin egen friluftsscene, hvor her om sommeren bliver opført teater. Tidligere viste Det Kgl. Teater forestillinger, bl.a. Ludvig Holbergs Jeppe På Bjerget, på scenen.

 

Hoteller i nærheden af Sorø Akademi

 • Taastrup Park Hotel

  53,06 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Tornøes Hotel

  56,68 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  58,81 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Munkebo Kro

  63,23 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  66,12 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  68,73 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  68,8 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  68,9 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  70,58 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  71,72 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel