Springvandet i Silkeborg Langsø

Foto: VisitSilkeborg

Springvandet i Silkeborg Langsø

Foto: VisitSilkeborg

Springvandet i Silkeborg Langsø i smukke farver

Foto: VisitSilkeborg

Springvandet Silkeborg-langsoe_EDIT

Silkeborg Langsøs springvand er et af de største i Nordeuropa med evnen til at skyde op til 355.000 liter vand hele 30 meter op i luften. Springvandet består af i alt fem fontæner, der sender vandet op med forskellige styrker. Den midterste stråle når en højde på 30-33 meter, mens de øvrige når henholdsvis 20 og 3 meter.

Projektører i fontænerne sikrer et imponerende lysshow, hvor farverne skifter i henhold til et forudindkodet program, der varer cirka 35-40 minutter.

Derfor blev Springvandet flyttet

I dag er springvandet placeret foran Silkeborg Rådhuset på Søvej. Tidligere befandt det sig længere ude i søen, men det blev flyttet tættere mod land, da det forstyrrede fuglelivet i skoven.

Dog skabte denne placering nye udfordringer, da kraftige vindstød kunne sende vand direkte mod cyklister og bilister på vejen langs søen. Derfor er springvandet nu koblet sammen med en vejrstation, der automatisk slukker det, når vinden kommer fra en bestemt retning med for høj hastighed.

Normalt kan du se springvandet i aktion fra den 1. maj til den 20. september mellem kl. 12:00 og 24:00 samt i weekenderne fra kl. 9:00 til 24:00. Under større begivenheder som Regattaen og Riverboat Jazz Festivalen fortsætter springvandet ofte indtil kl. 3:00 om natten.

Se, hvad andre deler på Instagram

#silkeborgspringvandet #visitsilkeborg #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Springvandet i Silkeborg Langsø

 • Hotel Dania Silkeborg

  1,26 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kongensbro Kro

  15,84 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Låsby Kro

  16,42 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Nørre Vissing Kro

  19,45 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Skanderborghus

  28,66 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  29,25 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Palads Hotel Viborg

  32,26 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  35,77 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  35,97 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Jørgensens Hotel

  39,16 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel