Statue af Biskop Hans Tausen i Ribe

Statue af Biskop Hans Tausen i Ribe

Torvet

6760 Ribe

Foto: Destination Vadehavskysten

Statue af Hans Tavsen | Ribe

Teologen Hans Tausen (1494-1561) er en af reformationens absolutte førerskikkelser i Danmark. Skønt angiveligt bondefødt fik han som munk ved Antvorskov Kloster mulighed for at studere teologi ved forskellige universiteter, deriblandt i Wittenberg, hvor han stiftede bekendtskab med Martin Luther. Snart sluttede han sig til dennes reformbevægelse og tog de oprørske ideer med sig hjem til fædrelandet. I opgøret med den katolske kirke i Danmark mødte han imidlertid betydelig modstand (ikke mindst, da han giftede sig), men efter reformationen i 1536 nød han i stadig stigende grad almindelig anerkendelse og blev i 1542 udnævnt til biskop i Ribe.

Ved 400-året for hans bispevielse ønskede en gruppe borgere i Ribe at lade opstille en statue ved domkirken, og med økonomisk støtte af forskellig art lykkedes det at få billedhuggeren Johannes Bjerg (1886-1955) til at forestå udførelsen af den mægtige bronze. Figuren alene måler over 3 meter, et forhold, som i sig selv bidrager til at aftvinge beskueren respekt. Det myndige ansigtsudtryk og den tunge dragt, hvis lodrette folder understreger skikkelsens opadstræbende karakter, er med til at cementere Hans Tavsens ubestridte position i dansk kirkehistorie. Her er en kirkens mand fremstillet som både helt og profet, en mandig forkæmper for den rette tro og samtidig en beåndet forkynder af julens evangelium, som vi ser det på opslaget i hans postil. I sin fremstilling af historiske personer er Johannes Bjerg ofte mere tør og akademisk, end det er tilfældet med hans mindre bundne opgaver, men lige her forekommer stilen yderst velvalgt. 

Hoteller i nærheden af Statue af Biskop Hans Tausen i Ribe

 • Gram Slotskro

  18,98 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Agerskov Kro

  32,14 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  32,98 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Abild Kro & Hotel

  39,22 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Billum Kro

  42,14 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Tønderhus

  44,43 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Tyrstrup Kro

  44,9 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Rode-Kro

  46,27 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Hedemarken

  48,92 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  49,93 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund