Strandparken i Holbæk

Strandparken i Holbæk

Kalundborgvej 56

4300 Holbæk

Foto: VisitHolbæk

Sankt Hans i Strandparken i Holbæk

Foto: Torben Papillon | Foturi Art

5 Dimensional Pavillion af Olafur Eliasson | Foto: Torben Papillon | Foturi Art

Foto: VisitHolbæk

Strandparken i Holbæk og udsigt af Holbæk Fjord | Foto: VisitHolbæk

Strandparken i Holbæk er en smuk naturperle, der ligger ved Holbæk Fjord, den sydligste del af Isefjord. Parken er anlagt i en romantisk stil, inspireret af Frederiksberg Have, med snoede stier, et varierende planteliv og store græsarealer med en skøn udsigt over fjorden.

Her kan du bl.a. opleve:

Skulpturen "5 Dimensional Pavillion" af Olafur Eliasson

I parken står kunstværket "5 Dimensional Pavillion" af Islandske Olafur Eliasson. Olafur er især kendt for det arkitektoniske kunstværk "Your rainbow panorama": Det velkendte 150 meter brede, cirkelformet udsigtsrum på toppen af ARoS i Århus, der blev opført i 2011. Men allerede i 2000 præsenterede han værket "5 Dimensional Pavillion" i Holbæk. Værket er udført i fladstål, og placeret som en kunstnerisk bearbejdning af en gammel kilde, der løber til et cirkulært spejlbassin under pavillonen.

Udsigtstårnet ved Søbadet Venedig ved Holbæk Fjord

Ved søbadet Venedig er der et udsigtstårn med en smuk udsigt over Holbæk Fjord og Holbæk midtby. Herfra kan du se over på halvøen Tuse Næs, der ligger nord for Holbæk.  

Stubmøllen i Strandparken

I mere end 80 år har møllen Søndersted Mølle været placeret i Strandparken i Holbæk. Møllen er en stubmølle, hvilket betyder at den er bygget af træ og placeret på en fod. Således kan hele møllen dreje i vindretningen. I dag er der kun 11 stubmøller tilbage i Danmark. For 300 år siden blev møllen opført i Butterup og senere fløttet til Søndersted. I 1936 blev den flyttet til Strandparken i Holbæk.  

Strandparken blev skænket til Holbæk Kommune i 1898, som et gavebrev fra grosserer W.R. Tidemand, der ønskede at parken skulle være til glæde og gavn for alle, så alle kunne få gode oplevelser i naturen. I dag er den fortsat et populært udflugtsmål og siden er der kommet nye aktiviteter til parken: en stor legeplads, skulpturen af Olafur Eliasson og naturligvis Søbadet Venedig.

Hoteller i nærheden af Strandparken i Holbæk

 • Skjalm Hvide Hotel

  32,2 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  38,79 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  44,04 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  54,66 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  54,8 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  54,81 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  56,39 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  56,83 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  59,4 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  60,99 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel