Sygehusmuseet i Randers

Foto: Sygehusmuseet i Randers

Sygehusmuseet i Randers

Foto: Sygehusmuseet i Randers

Sygehusmuseet i Randers, rundvisning

Foto: Sygehusmuseet i Randers

Sygehusmuseet i Randers

Museet er beliggende i kælderen på Regionshospitalet Randers

Fra 1985 blev alle gamle kasserede instrumenter, apparatur mv. sat til side i ubenyttede kælderrum. I 1990 gik en gruppe af frivillige i gang med at indrette et ca. 400 m2 stort kælderrum der var beregnet til nødhospital. Betingelserne var, at lokalerne skal kunne rømmes på 3 døgn, hvis der ved krig eller store katastrofer bliver behov for et sådan nødhospital. 

Museet og dets samling

Museet rummer en omfattende samling af gamle instrumenter og apparatur, der er blevet anvendt op gennem tiden. Det er lige fra de mindste operationsinstrumenter til laboratorieudstyr, røntgenudstyr m.m. På museet er der indrettet 21 afdelinger så det nærmest føles som et rigtigt hospital - fra dengang. F.eks. kan du se operationsstuer, der viser nogle af de ting, der blev brugt ved undersøgelser og operationer. Eller du kan se en gammel fødestue med kuvøser o. lign. 

På museet kan der også forevises videofilm om sygehusets virke, bl. a. om operationsmetoder m.m. Endvidere findes også en omfattende samling fotos, som sygehusets egen fotograf har lavet.

Autentisk oplevelse

Museet er drevet af frivillige kræfter. De frivillige har tidligere arbejdet på sygehuset og kan derfor fortælle beretninger fra dengang samtidig med, at man står midt i "de gamle, originale rammer". Museet skal opleves - det er bestemt et besøg værd. 

Åbningstider

Museet har åbent 1. og 2. tirsdag i hver måned kl. 14.00 - 17.00. Der er fri entré. Grupper kan aftale besøg på tlf: +45 78 42 00 00.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitranders #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Sygehusmuseet i Randers

 • Hotel Randers

  1,41 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Purhus Kro

  13,19 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Amerika

  22,4 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Montra Hotel Sabro Kro

  28,8 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kongensbro Kro

  30,34 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  30,98 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  36,89 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Låsby Kro

  37,91 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Palads Hotel Viborg

  39,83 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Nørre Vissing Kro

  40,52 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro