Thorsminde Havn

Foto: Destination Nordvestkysten

Thorsminde Havn

Foto: Destination Nordvestkysten

Thorsminde Strand og indsejling

Foto: Destination Nordvestkysten

Thorsminde Havn - fiskekutteren Conny

Nye muligheder for havnen begyndte da vesthavnen blev anlagt i 1967. Den hjemmehørende flåde voksede, og 1980-1990 var der ca. 75 hjemmehørende kuttere. I forårsmånederne var der lige så stort antal fartøjer fra de indre danske havne, der kom til vestkysten for at fange tunger.

Omsætningen/værdien af de landede fisk var ca. 45 mio. kr. i 2018. Den hjemmehørende flåde er på ca. 15 kuttere. Havnen er et attraktivt sted for lystsejlere, da man har en naturlig og aktiv fiskerihavn som godt alternativ til de store marinaer. Der er nye toilet- og badeforhold på havnen, mulighed for proviantering mv.

Havnen kan kontaktes på tlf. 9749 7044 eller på VHF kanal 13-16 i dagtimerne.

Kommer du til Thorsminde Havn som lystsejler, skal du udvise særlig agtpågivenhed ved ind- og udsejling.

Strømmen varierer alt efter, om slusen til fjorden er åben eller lukket. Samtidig varierer vanddybden i indsejlingen og i havnen. Ved meget strøm kan havnens sluse lukkes ved besejling. Dette kan ske i tidsrummet 07-21.30 ved kontakt til havnen. Information om strømforhold og sidst kendte vanddybder kan ses på www.Thorsmindehavn.dk.  

Der er mulighed for gennemsejling via kammersluse i tidsrummet 07-21.30. Tilmelding til gennemsejling sker på tlf. 9749 7044.

Er der brug for at komme i Nordsøen udenfor dette tidsrum henviser vi til kajpladser ved bro 3 og 4 i Vesthavnen. Der har også gode slæbesteder både til Nordsøen i Vesthavnen og til Nissum Fjord i Gl. Havn.  

 

En lokal fortælling...

Mændene mødes ved den gamle havnebænk

I gamle dage mødtes byens mænd på havnen for at holde øje med dem, der var ude at fiske. Bådene var ikke så store dengang, og hvis de blev taget af en forkert bølge på vej ind, kunne de i værste fald kæntre.
Mødestedet var ved bænken foran havnekontoret. Her kunne de både stå i læ og holde øje med indsejlingen.
I dag er fiskerbådene større og risikoen mindre. Men mændene mødes stadig ved bænken. Mest de ældre. Hver dag op ad formiddagen og igen efter frokost – og en lur – samles de og vender stort og småt om livet i Thorsminde.
Sådan har det altid været. 

Se en stemningsvideo fra Thorsminde

Hoteller i nærheden af Thorsminde Havn

 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  30,31 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  31,39 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Grand Hotel Struer

  31,91 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Tambohus Kro & Badehotel

  41,17 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  45,97 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  53,21 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Bechs Hotel

  57,01 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Herning City Hotel

  58,41 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  58,63 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Sallingsund Færgekro

  60,84 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro