Torvegade og Kirketorvet i Randers

Torvegade og Kirketorvet i Randers

Torvegade 12

8900 Randers C

Foto: VisitRanders

Torvegade-porthammer

Foto: VisitRanders

Relief i Torvegade

Foto: Hotel Randers

Hotel Randers

Fra Torvegade er der to passager til Kirketorvet. Den ene ligger lige ved siden af nr. 12, hvor Løve apoteket havde til huse i 120 år. Løve Apoteket i Randers, der i dag ligger på Østervold, er grundlagt i 1634 og et af de ældste apoteker i Danmark. I porten til passagen er der en gulvmosaik, hvor der står ”1634 APOTEK 1908”.

Går man gennem passagen og ind i baggården, kan man se en utrolig flot porthammer, der stammer fra en af de store købmandsgårde, som lå i Randers i 1500-tallet.

Den anden passage ligger ved Torvegade 14, hvor Jydsk Kaffekompagni i mange år havde til huse. Jydsk Kaffekompagni, der lukkede i 1974, var kendt for deres ”Salomons kaffe”. Kaffen var opkaldt efter professor dr. Salomon, der havde konstrueret et kafferisteapparat.

I passagen er der et relief, som blev skænket af personalet i forbindelse med Jydsk Kaffekompagnis 25 års jubilæum i 1906.

På Kirketorvet lå tidligere Helligåndsklostrets kirkegård (1485-1536). I 1820’erne, efter kirkegården er blevet nedlagt, bliver pladsen omlagt til torv.

Yderst på torvet ligger Helligaandshuset, som blev opført i 1434. 

Ejendommen husede fra 1783-1857en latinskole, hvor bl.a. Steen Steensen Blicher har været elev.
I 1800-tallet overvejede man at rive Helligaandshuset ned, men det blev i stedet restaureret og fungerer i dag som udstillings- og mødebygning.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitranders #visitaarhusregion

Hoteller i nærheden af Torvegade og Kirketorvet i Randers

 • Hotel Randers

  0,1 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Purhus Kro

  13,33 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Amerika

  22,9 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Montra Hotel Sabro Kro

  27,58 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Kongensbro Kro

  28,94 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Kaløvig Badehotel

  30,55 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  35,98 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Låsby Kro

  36,5 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Palads Hotel Viborg

  38,94 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Nørre Vissing Kro

  39,15 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro