Vang Kirke

Foto: Jakob Kusk

Vang Kirke

Foto: Jakob Kusk

Vang Kirke

Foto: Jakob Kusk

Vang Kirke - Alter

Kirken består af romansk skib, kor og apsis samt våbenhus fra 1794. Vang Kirke har en smuk bred korbue. Vinduerne vender kun mod syd. 

Altertavlenen forestiller Den korsfæstede Kristus og er fra ca. 1640.

Den romanske font af granit har evangelisternes navne indristede på den øvre rand og et lille løverelief på kummen.

Prædikestolen, som er meget enkelt, har evangelistmalerier i arkadefelterne er fra omkring 1600. Stolestader fra samme tid.

Våbenhuset er opført af granitkvadre fra den nedbrudte Tvorup kirke. I våbenhuset står Danmarks mindste runesten.

Flyvergrav på Vang Kirkegård
På kirkegården findes en RAF-grav, et gravsted for en flyver fra anden verdenskrig - en såkaldt Commonwealth War Grave. 

Natten til den 19. april 1945 styrtede en Halifax fra RAF No. 298 Squadron ned i Vesterhavet. Hele besætningen omkom. Våbenflyet, Halifax NA344, var på vej til modtagepladsen, Leif 231, ved Fasterholt ved Herning med våben til den danske modstandsbevægelse. Liget af flyets pilot, Wt/O. Roland Franklin Mackrill, fundet drevet i land ved Vangså nordre strand. En af flyets skytter drev ind på stranden ved Bøvling Klit. Han ligger begravet 1945 på Sdr. Nissum kirkegård. De resterende fire mand fra besætningen er ikke fundet. Læs mere om flyvergraven her. Hoteller i nærheden af Vang Kirke

 • Hotel Thisted

  11,21 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Thinggaard

  26,51 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  32,56 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  34,06 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Tambohus Kro & Badehotel

  39,09 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  55,06 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • St. Binderup Kro

  67,98 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  70,12 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  80,6 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kompas Hotel Aalborg

  86,55 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg