Visborggård Slot

Foto: Destination Himmerland

Visborggaard slot 2021 (12) web

Foto: Louise Rosenkilde Larsen

Visborggaard slot 2021 (3) web

Foto: Louise Rosenkilde Larsen

Visborggaard slot, parken, 2021 (2) web

Visborggaard Slot er et historisk renæssanceslot, som nævnes første gang i et brev udstedt af Valdemar Atterdag i 1351.

Sidenhen har det igennem tiden huset flere store familier, herunder Jakob Seefeld. Jakob Seefeld var medlem af rigsrådet, han var den første i Danmark til at fremstille glas og etablerede kalkminer, der blandt andet solgte kalk til Christian IV’s mange byggerier.

Selv genopbyggede han Visborggaard Slot, efter det i 1543 brændte under Grevens Fejde. Jakob Seefeld opførte Visborggaard Slot med en trefløjet hovedbygning i to stokværk med hele syv tårne, hvoraf der er to tårne tilbage i dag. Derudover har han haft indflydelse på blandt andet Visborg Kirke og Mariager Fjords udmunding den dag i dag.

Den hvide hest

Kong Christian X’s berømte hvide hest ”Malgré Tout”, som kongen red på over grænsen den 10. juli 1920, da Sønderjylland igen blev dansk, ligger begravet ganske tæt på Visborggaard Slot. Hesten var ejet af Ritmester Greve Knud Danneskjold-Samsøe, som var ejer af Visborggaard slot år 1913-1931. På stedet, hvor Den Hvide Hest ligger begravet, er der placeret en stor mindesten til minde om hesten. På mindestenen er der graveret:

”Jeg kongen bar over grænsen hen

Da Sønderjylland blev dansk igen”

Renæssanceparken

Desuden er det muligt at besøge Danmarks eneste fredede renæssancepark, som ligger bag Visborggaard Slot.

Slottet er omgivet af brede voldgrave og en bro fører over til parken med klippede lindetræer og symmetriske rosenbede. Der gøres løbende nye tiltag for at præsentere roserne på bedst mulig vis.

Det koster 50 kr. gæst at besøge parken. 

 

Der kan læses mere om historien på Visborggaards hjemmeside www.visborggaardslot.dk eller facebooksiden "Visborggaard Slot og Park"

Hoteller i nærheden af Visborggård Slot

 • Hotel Amerika

  22,78 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  27,83 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  32,4 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Kompas Hotel Aalborg

  36,15 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  37,61 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Gjerrild Kro

  49,62 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Palads Hotel Viborg

  56,31 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kaløvig Badehotel

  56,86 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Kongensbro Kro

  57,84 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  59,76 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro