Aage Würtz Keramik

Foto: Würtz Keramik

aag-wurtz-keramik-vaser

Foto: Würtz Keramik

aage-wurtz-keramik-kunst-vaser

Foto: Würtz Keramik

aage-og-gitte-wurtz-keramik-kurser-kunst-tallerkener-service

Lær at dreje keramik af en af landets dygtigste keramikere

Efternavnet Würtz ringer nok en klokke for mange keramik-interesserede. Aage Würtz er ud af en familie af dygtige keramikere, og har selv en stor erfaring i produktion og undervisning, som går helt tilbage til 1970’erne. Sammen med ligeledes dygtige Gitte Einshøj Würtz tilbyder han drejekurser med individuel drejeundervisning fra sit 175 m2 store værksted på Smedegade, centralt i Horsens.

Kurserne er to-dages kurser af seks timers varighed per dag og med maks tre kursister ad gangen. Det gøres for at kunne sikre maksimal læring for den enkelte kursist, som kan se frem til individuel undervisning og sparring gennem hele forløbet.  

Der er mulighed for individuel tilrettelæggelse af kurset, hvis der er særlige ønsker til indhold.

 

Aage Würtz – dansk design af international kaliber

Aage Würtz’ passion for keramik går tilbage til 70’erne, hvor han startede som lærling. Han var bl.a. i lære ved sin søster Marie Würtz, som i dag har butikken/værkstedet Pottemageren i Juelsminde. I 80’erne startede han egen virksomhed, men blev ramt af en stigende tendens til at folk ikke længere ønskede unikt lertøj, men i stedet hvidt, ensartet porcelæn. Derfor valgte Aage Würtz at holde pause fra keramikken. I 1990’erne skiftede tiderne dog, og han valgte at starte virksomheden KH Würtz sammen med sin søn Kasper Würtz. Virksomheden opnåede en ret stor popularitet og har blandt andet udviklet det service, som er blevet en signatur for Restaurant Noma. I dag er det sønnen Kasper, som ejer KH Würtz, mens Aage Würtz sælger egne kollektioner, som forhandles hos udvalgte kunstforhandlere, bl.a. Art’M i Horsens. Kunsten bliver til i værkstedet på Smedegade, hvor kurserne også finder sted. Alt Aage Würtz’ keramik er unika kreationer skabt helt i hånden som gammeldags hånddrejning. Der er tale om brugskunst som tepotter, kopper, vaser og skåle med en fantastisk glasur og et smukt spil mellem farverne.

 

Kommende kurser

Hold øje med Aage Würtz Keramik’s hjemmeside, hvor kommende datoer for kurser bliver offentliggjort. Du er velkommen til at kontakte Aage Würtz telefonisk eller per mail for at finde frem til en dato for dit kursus. Prisen for deltagelse er 3.500 per person incl. materiale.

På Instagram lægges også jævnligt billeder op af nye kreationer. Kontakt gerne Aage Würtz, hvis du har interesse i at købe et produkt, som bare vil passe helt perfekt hjem til dig.

 

Besøg værkstedet

Kontakt Aage Würtz’ Keramik, hvis du kunne tænke dig at besøge værkstedet i Smedegade. Der er ikke egentlige åbningstider, men der kan åbnes op efter aftale. Besøger du værkstedet, har du mulighed for at se nogle af de nyeste værker og måske endda være vidne til tilblivelsen af et unikt stykke kunsthåndværk.

 

Historisk hotel eller betagende b&b?

Har du brug for et sted at overnatte i Horsens under dit kursus? Mulighederne er mange, og du finder alt fra vandrerhjem bag tremmer til historiske herregårde og palæer. På denne side kan du finde det helt rigtige overnatningssted for dig nær Horsens.

 

En del af Kystlandets Art Map

Aage Würtz er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området

Hoteller i nærheden af Aage Würtz Keramik

 • Jørgensens Hotel

  0,66 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  18,31 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  21,15 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  23,59 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,54 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  28,46 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  32,17 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  33,12 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  38,35 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  39,59 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg