Boller Skov

Boller Skov

Boller Slotsvej

8700 Horsens

Foto: Malik Skydsgaard

Luftfoto af Boller Mole ud i Horsens Fjord ved Boller Slot og skov

Foto: Hanne Nielsen

Gamle egetræer i Boller Nederskov ved Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Træbro over voldgraven rundt om Boller Slot ved Horsens

Natur, historie, fred og idyl ved fjorden

Det er ikke uden grund, at lokale i stor stil søger mod Boller Nederskov, når naturen trækker i dem. Her venter nemlig en alsidig naturoplevelse med en hyggelig slotspark, en skov, som egner sig godt til vandreture og en mole med en 100 meter lang nyopført badebro for enden.

Området egner sig glimrende til kortere udflugter i naturen. Med flere skiltede ruter og andre omkringliggende skove er det også oplagt til længere vandre- og cykelture.

 

Ankommer du i bil, til fods eller noget helt tredje?

Ankommer I i bil, så søg mod Boller Slotsvej, hvor der er en parkeringsplads, som er tydeligt skiltet. P-pladsen ligger ved udkanten af skoven, et par hundrede meter fra slotsparken. Følg vejen mod øst for at komme til slottet – eller følg stien lige over for parkeringspladsen gennem skoven i retning af kysten.

Hvis I vil til Boller med offentlig transport, holder bus 104, som kører mellem Horsens og Juelsminde, relativt tæt på, på Bollervej.

I bør dog overveje at tage den skønne tur fra Horsens til fods. Fra Banegården kan I følge de røde skilte for den nye sti, Fjordminoen, som fører hele vejen rundt om fjorden. Undervejs kommer I gennem den nye park Bakkelunden, og går den tre kilometer lange tur langs kysten på Planetstien, som slutter ved starten af Boller Skov.  For en lidt kortere tur kan I starte turen ved starten af Planetstien, den gyldne solskulptur ved Høegh Guldbergsgade.

 

Følg ruten rundt i skoven

En ny skiltet rundtur på 3 kilometer fører dig rundt i skoven. Ruten er skiltet med gule pile og prikker og fungerer som en siderute til Fjordminoen. På ruten kommer I nær forbi slotsparken og molen, så den fungerer glimrende som et pejlemærke for dagens udflugt.

Hvis I har flere kilometer i benene, så fører en anden skiltet rute fra Boller Nederskov gennem de to smukke nærliggende skove Klokkedal og Boller Overskov. Denne rute er 7 kilometer lang.

I kan se og følge ruterne via Kystlandets digitale kort for Fjordminoen.

 

Slap af i den betagende slotspark

Et besøg i parken ved Boller Slot er et must, når du besøger skoven. Her er der flere steder, hvor I kan slappe af og nyde din medbragte frokost eller snacks. I kan beundre et væld af forskellige blomster, planter i de forskellige temahaver i blomsterhaven. Kig også forbi den japanske have, hvor små skildpadder kan ses solbade ved den lille sø. Og så kan I også se og læse om det 1000 år gamle egetræ, som er blandt Danmarks ældste træer.

 

Find inspiration til flere oplevelser ved Horsens Fjord

Naturområdet Horsens Fjord byder på et varieret udvalg af skønne naturoplevelser. På denne side kan du finde inspiration til din næste udflugt.

 

Find andre seværdige skove i Kystlandet

Der er mange skove, der egner sig perfekt til vandreture. Læs her vores guide til vandreture gennem Kystlandets skove.

Hoteller i nærheden af Boller Skov

 • Jørgensens Hotel

  3,8 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,08 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Skanderborghus

  20,93 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Hedegaarden

  23,86 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,82 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  30,82 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  31,79 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  35,68 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  39,59 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  42,28 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro