Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv

Foto: Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv

dronninglund lokalhistorisk arkiv

Formål

Lokalhistorisk Arkiv for Dronninglund har som formål at indsamle, registrere, bevare og formidle lokalhistorisk materiale, der vedrører Dronninglund, Ørsø, Østerled, Try, Storskoven og Jordbroen.
Arkivet er derved med til at sikre områdets "fælles hukommelse".

Baggrund

Arkivet blev stiftet i 1981, og har indtil 2010 haft lokaler i kælderen på Dronninglund Skole, men er nu flyttet til en kommunal villa på Erantisvej 6, 9330 Dronninglund.

Alle skal være velkomne til at se indenfor på arkivets åbningsdage eller efter aftale. Tirsdag er arbejdsdag, så kig ind, der vil være folk på arbejde mellem kl. 9 og kl. 12.

Hvad finder du på Arkivet?

På Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv kan du finde mange spændende historier. Arkivet har en omfattende samling af original-arkivalier, fotografier, bl.a.

 • Cirka 50.000 glaspladser negativer og almindelige negativer fra perioden 1898-2000 samt en stor fotosamling.
 • Et stort antal arkivalier om besættelsen og de lokale modstandsgrupper i Dronninglund.
 • Den lokale ugeavis, Østvendsyssel Avis, fra starten af 1904 og frem til i dag.
 • En stor udklipssamling fra forskellige aviser.
 • Forskelligt materiale fra Dronninglund Slot samt fra gårde, huse og forretninger i Dronninglund by og sogn.
 • Kopierede kirkebøger samt mikrokort og folketællinger på film samt en del renskrevne kirkebøger og folketællinger.
 • Kopier af skøder, jordbøger og overlevelsesforretninger fra Dronninglund Gods 1754.
 • Fattigprotokol for Dronninglund Fattiggård ca. 1869-1897
 • En stor samling af film og bøger om Dronninglund Sogn
 • Et stort materiale om Dronninglund Kommune og skolevæsen.

Er det længe siden du har været på loftet?

Hvis I ligger inde med materiale eller billeder fra Dronninglund by og sogn, er I velkomne til enten at komme forbi arkivet på Erantisvej 6 eller sende en mail til arkivet på dronninglundarkiv@outlook.dk for nærmere aftale. Arkivet tager glædeligt en kopi af jeres materiale.

Interesserer du dig for slægtsforskning, lokalhistorie, erhvervshistorie eller en helt fjerde ting, så besøg arkivet. De hjælper dig med at finde de informationer, som du søger.

 

Alle er velkomne til at besøge Arkivet og benytte dets arkivalier.

 

Åbningstider:

Første tirsdag i måneden kl. 18 - 21 og 4. torsdag i måneden kl. 13 - 16

LUKKET i juli

Hoteller i nærheden af Dronninglund Lokalhistorisk Arkiv

 • Kompas Hotel Aalborg

  24,96 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Lisboa

  31,96 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  34,19 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  34,44 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  37,96 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Aalbæk Badehotel

  48,84 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Amerika

  64,71 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • St. Binderup Kro

  65,5 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Purhus Kro

  73,04 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  79,44 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers