Fængselsparken

Fængselsparken

Fussingsvej 8

8700 Horsens

Foto: VisitHorsens

Europæisk Middelalder Festival i Fængselsparken

Foto: Destination Kystlandet

Træer i fængselsparken ved Fængslet i Horsens

Foto: FÆNGSLET

Fodbold i Fængselsparken ved Fængslet i Horsens

En grøn oase bag ydermuren

FÆNGSLET i Horsens er gået fra at være topsikkert fængsel for hårdkogte kriminelle til at være en af Danmarks store kulturinstitutioner. Og nu hvor murene ikke længere skal yde sikkerhed og holde folk indespærret, kan man jo lige så godt bruge de ydre arealer til opholdsrum for byens borgere og gæster.

Flere steder i parken er der borde og bænke, der frit kan benyttes, f.eks. til medbragt mad eller forfriskninger, der er købt i FÆNGSLETs spisested, Brasseriet FÆNGSLET.

 

Gå en tur på tusindmeterstien

1-2-3-4… Du må selv tælle efter, men den nye vandresti, som går rundt om FÆNGSLET gennem parken skulle altså være præcis 1 kilometer lang. Undervejs på turen kommer du blandt andet forbi parkens fodboldgolfbane, legepladsen Den Store Flugt, som er en ret sjov miniversion af FÆNGSLET, og escape rooms. Der er med andre ord et fint udbud af forskellige aktiviteter – og så har vi ikke engang nævnt stedets hovedattraktion inde bag indermuren endnu.

 

Rammen om mange events

Fængselsparken inddrages af og til, når der er større arrangementer på FÆNGSLET. Særligt i sommerperioden kan du opleve alt fra koncerter med internationale stjerner til festivaler og aktiviteter for store og små.

Et af de helt store trækplastre er Horsens Middelalderfestival, som én gang om året fylder hele Fængselsparken. Når festivalen løber af stablen, er pladsen fuld af riddere, skønjomfruer, gøglere, handlende og madboder. Weekenden igennem er der aktiviteter, teater, middelalderlige måltider og skøn musik.

Særligt indergården er ofte i brug til arrangementer som markeder og musikfestivaler. På FÆNGSLETs hjemmeside kan du få et overblik over kommende events.

 

Fortsæt ind bag indermuren

Når du går gennem porten til indergården, finder du FÆNGSLETs café og reception, hvor du kan købe billet til Fængselsmuseet. Museet er Horsens’ største attraktion og det største af sin slags i Europa. Et besøg her er et must når du er i Horsens.

Du har også mulighed for at overnatte på FÆNGSLET. Statsfængslets gamle sygeafdeling er blevet indrettet som et unikt og autentisk vandrerhjem under navnet SleepIn.

 

Masser af parkeringsmuligheder

Der er rigeligt med parkeringspladser både udenfor og indenfor ydermurene. Og det er gratis at holde der. Ladestandere til elbiler og handicapparkering er også tilgængeligt.

Det er let at komme omkring i parken for kørestolsbrugere og folk med fysisk funktionsnedsættelse. Tusindmeterstien er gjort tilgængeligt, og det samme er nogle borde/bænkesæt.

I receptionens åbningstid kan deres toilet benyttes, mens der derudover også er en åben toiletbygning i indergården.

Hoteller i nærheden af Fængselsparken

 • Jørgensens Hotel

  1,51 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  17,91 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  21,61 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  23,53 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,46 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  27,83 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  31,49 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  33,59 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  38,25 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  38,69 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg