Færchvillaen

Færchvillaen

Museumsvej 2B

7500 Holstebro

Foto: Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum

Villaen i centrum af Holstebro blev opført i 1905 og var i Færch-familiens eje indtil Holstebro Kommune i 1967 købte den for at bruge den som en central del af det kommende museumskompleks.

Villaen er tegnet af Arkitekten Andreas Clemmensen og er opført i Palæstilen, en stil der var meget typisk for perioden 1900-1910.

Facaden er hvidtet og taget var originalt dækket med smukke, gamle blådæmpede tegl. De fåes ikke mere, så nu er det sprøjtelakerede sorte teglsten. Taget er skåret af i begge sider, helt ned til gesimsen; det, man kalder helvalmet tag. For at gøre taget let, er det forneden svajet en lille smule ud.

Facaden er pyntet rundt om hoveddøren og i siderne med kvaderlisener, lidt fremspringende lodrette bånd, der er delt op i felter. Hoveddøren står i træ, forsynet med et vindue med træudskæringer over fløjdøren. Over døren er der et 3-delt vinduesparti og en balustrade. Øverst en fornem gavl, der er smukt udsmykket.

Når man går om i parken, kan man se et midterparti med en stor, barokagtig gavl over, og i sydsiden er der en altan med balustrade, det hele båret af søjler.

Bygningen til venstre rummede køkkenregionerne og ovre på den anden side af vejen ligger den oprindelige tobakstørrelade og gartner- og chaufførbolig.

I nutiden har arkitekt Hanne Kjærholm med stor indføling bygget til dette hus, da man i 1981 udvidede og flyttede Kunstmuseet ovre i den nye bygning. (Kilde: "Her var engang - Henrik Hoffmeyer")

Hoteller i nærheden af Færchvillaen

 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  0,37 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Grand Hotel Struer

  15,38 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  28 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Tambohus Kro & Badehotel

  31,4 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Herning City Hotel

  32,51 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  32,69 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  37,29 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Hotel Pinenhus

  45,61 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thinggaard

  45,92 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  46,25 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro