Frilandsmuseet

Foto: Brittany Overgaard

Frilandsmuseet | Nationalmuseet

Foto: Sandra Gregersen

Frilandsmuseet | Nationalmuseet

Foto: Sandra Gregersen

Frilandsmuseet | Nationalmuseet

I Kongens Lyngby, bare en lille tur udenfor København, ligger Frilandsmuseet, der giver dig muligheden for at opleve Danmark, som det var engang. Det store naturområde samler huse, gårde, møller og butikker fra perioden 1650-1940 i en levende oplevelse, hvor du som besøgende bliver en del af historien.

Bygningerne, der kommer fra alle regioner i Danmark, Færøerne, Sydsverige og Nordtyskland, er nænsomt pillet ned og sat sammen igen i Frilandsmuseet. De historiske bygninger vækkes til live af de mange frivillige, der udfører dagligdagens opgaver præcis som dengang. Nogle bager brød, mens andre passer den gamle mølle eller arrangerer nogle af de mange særlige events, der afholdes på Frilandsmuseet. Med lidt planlægning kan du komme til fællesspisning, havedag eller julemarked hvor både mad og aktiviteter er taget ud af den tidslomme i historien, som Frilandsmuseet repræsenterer.

Ved indgangen kan du låne en trækvogn, som kan transportere de mindste rundt på det store område og give de små ben et lille hvil. Der er nemlig oplevelser til en hel dag på museet – og massevis af får, der skal klappes undervejs.

 

Transport

Tag S-togets line E fra Hovedbanegården og stå af på Sorgenfri station. Herfra er der kun 10 minutters gang til Frilandsmuseet.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere ved hovedindgangen – eller på bagsiden, tæt på Brede, hvis du også vil tage en tur i den lille hyggelige by og måske kombinere turen på Frilandsmuseet med en frokost på Brede Spisehus eller Brede Høker.

Hoteller i nærheden af Frilandsmuseet

 • Skovshoved Hotel

  7,36 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  13,35 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  13,38 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  13,56 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  13,6 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  18,88 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  19,24 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  20,08 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  20,84 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  29,71 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel