Galleri Viggo Salting

Foto: VisitKerteminde

Viggo Salting Klovens Mester

Foto: viggo salting

klovnens mester

Viggo Salting har livslangt arbejdet med Klovnen.

En rejse med Cirkus Benneweis i 1985 og frem til Cirkusdirektør Eli Benneweis ´død i 1993 blev for Viggo Salting Én lang kunstnerisk beskrivelse af et omrejsende cirkus.
Derefter har Viggo Salting studeret Klovnen i cirkus verden rundt.

De livsbekræftende malerier bliver udstillet på saloner, gallerier og museer rundt i Europa og New York.

Viggo Salting er kunstneren bag DEN DANSKE CIRKUSPRIS, som består af et maleri der årligt uddeles på Cirkusmuseet i Hvidovre.
Modtagere er bl. a. Cirkusdirektør Benny Berdino, Zirkusdirektør Søren Østergaard, Artist Benny Schumann, Cirkusdirektør Martin Arli og En af verdens bedte hestedressør Katja Schumann.

En Cirkus Indsatspris er siden opstået og overrakt til bl.a. Bertel Haarder.

Viggo Salting har udført en lang række cirkusplakater til Cirkus Krone (1997 - 2017)

Viggo Salting har i flere år studeret litografi ved Pousse Caillou i Roquefort des corbieres, Frankrig og arbejder ligeledes med træsnit og tegning.

Litteratur
2012 The Smile that lasts a Mile. Udgivet v. Basic Malone, New York, NY En trilogi om kunstneren som ville være klovn. Illustreret med en lang række tegninger.

2019 KOM KLOVN Udgivet på KLE ART.
En cirkuskrønike der beskriver kunstnerens rejse sammen med sin familie i Cirkus Benneweis.

Bogen er rigt illustreret med tegning, skitser, grafik og malerier.

2022 Viggo Salting har sidst udført udsmykning i Svendborg på skoler med expressive klovne.

Gartnerboligen
Hverringevej 240, Viby, 5300 Kerteminde

Hoteller i nærheden af Galleri Viggo Salting

 • Tornøes Hotel

  4,43 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  9,43 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  22,28 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  28,69 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  39,5 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  45,11 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  51,73 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  62,17 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  63,13 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  68,17 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel