Glejbjerg

Glejbjerg

Borgergade 56

6752 Glejbjerg

Foto: Visit Vejen Turistinformation

hotel glejbjerg

Det vil du også kunne mærke, når du besøger byen. Her er trivsel og sammenhold i højsædet, og man passer på hinanden. Der er et aktivt lokalliv i byen. Det foregår som oftest på Hotel Glejbjerg eller i hallen.  

Ellers har landskabet gennem tiderne gjort Glejbjerg til et slidsomt sted, som ikke markerer sig med særlige udsigtspunkter, oldtidsminder, berømte personer eller begivenheder i Danmarkshistorien. Glejbjergs sognegrænser ligger, hvor landskabet har lavet naturlige forhindringer – og dem er der mange af: moser, store og mindre åløb mellem langstrakte flade heder. Jorden har ikke været den bedste, så det har været et barsk sted at være. Hærget og trøstesløst beskrives det i den store Acton Friis De danskes Land. Heden har været brugt til dyre- og kreaturgræsning, til at skære tørv til brændsel og til byggematerialer. Selv i kirken har der været brugt al (hedejordlag). Særegnet har det været, at der i en mose syd for kirken har været gravet lysetørv, dvs. tørv med så meget harpiksindhold, at de har kunnet give klare flammer, når de brændte.

Omvendt ved vi, at der har levet mennesker siden bronzealderen, og at der har gået en række oldtidsveje gennem området. Den vestjyske Studedrivervej, der går fra Holstebro over Hovborg til Holsted og Foldingbro, strejfer sognet. I mange århundreder har Glejbjergs indbyggere været bønder. Erhverv som håndværk, detailhandel etc. kom først til i det seneste århundrede.

Sognet blev tørlagt i 1907. Alkohol havde udviklet sig til at være et problem, og lokalbefolkningen købte kromandens bevilling og gav ham erstatning for tabt omsætning via en lokal indsamling. Samtidig indstillede købmanden også alkoholsalget, og det lykkedes at tørlægge hele sognet. Også hotellet var fra sin start i 1906 et afholdshotel. Men det er gået over. Hotellet blev bygget i forbindelse med etablering af jernbanesporet fra Bramming til Grindsted i 1916, og stationen blev lagt lidt udenfor landsbyen Glejbjerg, der senere er vokset sammen med Åstrup og Terpling. Det nye område omkring stationen blev bebygget med klassiske huse af røde mursten, rødt tegltag og hvide gesimser. Det sidste godstog kørte i  2012.

Hoteller i nærheden af Glejbjerg

 • Hotel Hovborg Kro

  9,05 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Hedemarken

  23,32 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  26,41 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  27,19 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Sdr.Omme Kro

  31,58 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Billum Kro

  31,72 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Gram Slot & Slotskroen

  32,65 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

  Læs mere : Gram Slot & Slotskroen
 • Bechs Hotel

  43,41 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Tyrstrup Kro

  46,2 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  47,57 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel