Grindsted - Handelsbyen på heden - Besøg byen ved Billund

Grindsted - Handelsbyen på heden - Besøg byen ved Billund

7190 Billund

Foto: René Gammelmark

Grindsted - Mennesker i gågade

Foto: Billund Kommune

Grindsted Midtby

Foto: René Gammelmark

Grindsted - Gågade

Det hele startede med en ung stationsby der opstod på heden, da Jyllands øst og vest skulle forbindes. Og hvilken stationsby det blev! Da jernbanen kom buldrende ind i 1914 blev indbyggertallet snart mangedoblet. Grindsted var i mange år den hurtigst voksende stationsby i Danmark. Der var 6 linier ind i byen, som gjorde Grindsted til landets 3. største jernbaneknudepunkt. Snart fulgte fremstillingsvirksomhederne efter.


Grindstedværket fra 1924, som i mange år har været en del af Danisco, markerede sig hurtigt som byens førende industrivirksomhed. Fra 1931 – 2006 var slagteriet byens anden store private arbejdsplads. Men der er mange andre virksomheder som har stor fremgang i disse år.

De mange jernbane linjer til Grindsted er for længst nedlagt, men byen har fortsat formået at fastholde, tiltrække og udbygge et netværk af virksomheder som giver de arbejdspladser, der er byens livsnerve.

Grindsted centrum er i dag en charmerende blanding af klassisk dansk byggekunst fra 1920’erne og 1930’erne og helt nye bygninger. Alt sammen med et meget aktivt butiksliv, hvor man har gode muligheder for shopping, hygge på café og kulturel afslapning. 

Hoteller i nærheden af Grindsted - Handelsbyen på heden - Besøg byen ved Billund

 • Hotel Hedemarken

  2,15 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  9,12 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  12,21 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  13,36 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hovborg Kro

  16,93 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Bechs Hotel

  30,28 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  38,49 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Billum Kro

  40,47 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Hedegaarden

  40,6 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  42,18 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel