Hansted Kirke

Foto: Destination Kystlandet

Hansted Kirke set fra kirkegården på en solskinsdag

Hansted Kirke daterer sig tilbage til den første halvdel af 1100-tallet. Den er opført at frådsten, modsat de fleste jyske landsbykirker, som er opført af granit. Mange af Horsens-egnens kirker er bygget af frådsten, som er en stenart bestående af kalk, som har været opløst i grundvandet.

Sammenlignet med andre kirker i Danmark er Hansted Kirke stor. I sin oprindelige skikkelse rummede kirken arkitektoniske ejendommeligheder, der gjorde kirken til noget ud over det almindelige. Blandt andet har der været en stor hævet Herremandsloge i kirkens vestside engang.

Korgitteret, som er at finde i kirken, er heller ikke almindeligt i landsbykirker.

Man formoder, at det har været stormanden på Hanstedgård, der var Kongsgård. I Kong Valdemars Jordebog fra 1231 står denne stormand opført til en stor værdi, der enten personligt eller gennem sin bygmester har sat sit præg på kirkens udformning.

Våbenhuset stammer fra 1925, og fra da af blev det gamle våbenhus på nordsiden fra 1880 taget i brug som kapel. Den tilbygning, der rummer opgangen til tårnet, er fra 1873.

I 2016 fik Hansted Kirke en ny kirkeklokke. I den forbindelse etablerede man automatringning, som ikke før var muligt. Ved særlige lejligheder er der mulighed for at ringe med to kirkeklokker, da den gamle klokke stadig sidder i klokketårnet.

Hoteller i nærheden af Hansted Kirke

 • Jørgensens Hotel

  3,6 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  15,58 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  23,96 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Nørre Vissing Kro

  25,52 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Hedegaarden

  25,55 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  28,47 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  29,23 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,95 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  36,1 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  36,91 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg