Horsens Museum

Foto: Horsens Museum

skib-reb-tønder

Foto: Jesper Rais

Blå himmel og park ved Horsens Museum

Foto: Jesper Rais

Trappeopgang hos Horsens Museum

Kom og lær mere om en historisk by

Horsens er en gammel by med en stolt og spændende historie. Det kan du fornemme, når du går gennem det gamle centrum og ser de gamle bygninger og fortidslevn. Når du besøger byen, bør du unde dig selv at kigge forbi parken Caroline Amalie Lund, hvor byens museum har ligget siden 1915. Her kan du se spændende og varierede udstillinger, der giver dig en bedre forståelse af byen fra oldtid til nutid.

 

Glimt af Horsens

Vidste du, at det russiske prinser og prinsesser har boet i Horsens? Hvordan var det egentlig at leve i Horsens under besættelsen? Og hvem var de rige købmænd bag Søndergades flotte palæer? I denne udstilling kan du lære mere om de sidste tre århundreder, hvor Horsens har været i en rivende udvikling.

 

Et arkæologisk overflødighedshorn

De mange gravhøje og jættestuer i Horsens-området vidner om, at egnen har været beboet gennem årtusinder. Gennem arkæologiske udgravninger har museet fået en imponerende samling med tusindvis af oldtidsfund, der giver indblik i samfundsudvikling og levevis gennem 10.000 år.

  

Horsens’ verdenskendte søn

Vitus Bering – en af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende. Manden bag historiens største ekspedition med mere end 10.000 mand. Han har et hav opkaldt efter sig – og ja, så er han født og opvokset i Horsens. Kom og lær den interessante historie om, hvordan en Horsens-dreng blev folkehelt i Rusland.

 

Udforsk Horsens med museet

Horsens Museum arrangerer løbende arrangementer såsom byvandringer, guidede rundvisninger og foredrag. Til de interessante, tematiserede byvandringer går i rundt i gadebilledet og lærer mere om byens spændende historie.

Få overblik over kommende arrangementer på denne side eller bestil jeres helt egen byvandring.

 

En historisk bygning i skønne rammer

Horsens Museum har til huse i en smuk bygning fra 1915, designet af den lokale arkitekt Viggo Norn, som er manden bag mange markante og bevaringsværdige bygninger i Horsens. Museet ligger i den gamle park, Caroline Amalie Lund, som stadig er et populært udflugtsmål for byens borgere. I parken er en fin legeplads og mange flotte skulpturer. Her ligger også Horsens Kunstmuseum, så hvorfor ikke få en dag ud af det og kombinere et besøg hos de to museer med en picnic i parken?

Hoteller i nærheden af Horsens Museum

 • Jørgensens Hotel

  0,99 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  18,56 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  20,93 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  24,01 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,97 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  29 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  32,78 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  32,86 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  38,21 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  40,01 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro