Hundeskoven ved Stensballe

Gå i historiens spor

Slip hunden løs i skoven

I den nordøstlige udkant af Horsens ligger Elbæk Skov ned til Horsens Fjord. I det ganske populære naturområde har ejerne af skoven, Stensballegaard Gods, i samarbejde med Horsens Kommune valgt at åbne en hundeskov for at beskytte skovens råvildt. Her ligger en af regionens mere naturrene hundeskove, som ikke er proppet med faciliteter, men hvor du færdes på skovens præmisser.

 

Kuperet hundeskov i det grønne

Stensballe Hundeskov er indhegnet og cirka 5 hektar stor. Her skal du ikke forvente fine stier, agilitybaner, toiletter og andre menneskeskabte faciliteter. Hunden færdes i den naturlige skovbund, mellem skovens mange træer. Her er det naturens mange dufte og det sjove, kuperede terræn, som er tiltrækningen.  

 

Sådan finder du hundeskoven

Da Stensballe Hundeskov ligger i skoven, er det ikke muligt at parkere lige ved indgangen. Nærmeste parkeringsmulighed er for enden af Elbækskovvej ved sommerhusene. Herfra kan du følge stien ind i skoven (en del af vandreruterne Fjordminoen og Banestien Horsens-Odder) i cirka 200 meter til du kommer til den første indgang. Sørg for at tage hundeposer med til og fra hundeskoven, da der ikke er skraldespand eller poser på stedet.

100 meter i modsatte retning ligger den populære badestrand Husodde Strand. Stranden er Blå Flag strand, hvilket betyder, at hunde ikke må opholde sig eller bade i en afstand af 200 meter fra det blå flag. Men i området øst for stranden er der rig mulighed for at hunden kan få en dukkert inden turen går hjem.

 

Andre hundeskove i området

Der er mange andre hundeskove i Kystlandet. På denne side kan du få inspiration til valg af hundeskove samt andre hundevenlige gåture i regionen.  

 

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet

  • Hundeskoven ved Stensballe
  • Elbækskovvej
    8700 Horsens