Hundeskoven ved Stensballe

Hundeskoven ved Stensballe

Elbækskovvej

8700 Horsens

Foto: VisitDenmark

Dreng og pige står med hund ved Stensballe Hundeskov

Slip hunden løs i skoven

I den nordøstlige udkant af Horsens ligger Elbæk Skov ned til Horsens Fjord. I det ganske populære naturområde har ejerne af skoven, Stensballegaard Gods, i samarbejde med Horsens Kommune valgt at åbne en hundeskov for at beskytte skovens råvildt. Her ligger en af regionens mere naturrene hundeskove, som ikke er proppet med faciliteter, men hvor du færdes på skovens præmisser.

 

Kuperet hundeskov i det grønne

Stensballe Hundeskov er indhegnet og cirka 5 hektar stor. Her skal du ikke forvente fine stier, agilitybaner, toiletter og andre menneskeskabte faciliteter. Hunden færdes i den naturlige skovbund, mellem skovens mange træer. Her er det naturens mange dufte og det sjove, kuperede terræn, som er tiltrækningen.  

 

Sådan finder du hundeskoven

Da Stensballe Hundeskov ligger i skoven, er det ikke muligt at parkere lige ved indgangen. Nærmeste parkeringsmulighed er for enden af Elbækskovvej ved sommerhusene. Herfra kan du følge stien ind i skoven (en del af vandreruterne Fjordminoen og Banestien Horsens-Odder) i cirka 200 meter til du kommer til den første indgang. Sørg for at tage hundeposer med til og fra hundeskoven, da der ikke er skraldespand eller poser på stedet.

100 meter i modsatte retning ligger den populære badestrand Husodde Strand. Stranden er Blå Flag strand, hvilket betyder, at hunde ikke må opholde sig eller bade i en afstand af 200 meter fra det blå flag. Men i området øst for stranden er der rig mulighed for at hunden kan få en dukkert inden turen går hjem.

 

Andre hundeskove i området

Der er mange andre hundeskove i Kystlandet. På denne side kan du få inspiration til valg af hundeskove samt andre hundevenlige gåture i regionen.  

Hoteller i nærheden af Hundeskoven ved Stensballe

 • Jørgensens Hotel

  5,11 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  18,3 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  22,36 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  27,17 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Nørre Vissing Kro

  29,59 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  30,13 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  33,62 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  33,98 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Oasia Aarhus

  36,29 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  39,44 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro